måndag 29 september 2008

Jack-jakt

Idag har jag och min mamma letat som tokar efter en jacka till Fabian. Är på jakt efter en tunnare jacka som passar nu på hösten, som man kan ha en fleecetröja under eller nåt. Men det verkar omöjligt. Det finns ju BARA vinterjackor och overaller nu. Så jag skulle väl varit ute i maj, juni eller nåt för att få tag i en sån jacka. Fasen vad trist det är när klädaffärerna ligger så långt före årstiderna. Det brukar ju komma in shorts i typ mars och vem använder det då?? Suck säger jag bara. Det blir väl till att börja rota fram Albins gamla jackor och se om det möjligtvis kan finnas nåt där. Den behöver faktiskt inte vara så himla snygg för det är en lekjacka jag är ute efter (snyggjacka har han redan, men den vill jag inte att han kravlar i sanslådan med ;) ) så arvegods kanske skulle kunna duga. Men det tar emot liiite ;)

Slänger upp några bilder från helgens tripp till sommarstugan. Dom stora grabbarna ägnade sig åt att rensa bort sten runt bryggan och badplatsen (dom har tömt ur sjön) och jag och mamma passade alla små huliganer och fixade maten. Och på kvällen blev det ett dopp i badtunnan under en stjärnklar himmel. MYSIGT!!


Lilla stugan.


Grabbarna jobbar.


Fabian och mormor.


Lunchdags.


Albin på äventyr i storskogen.

Kramkram!!

fredag 26 september 2008

SHOPPING!!!

I morse (eller snarare kring 12 snåret) så ringde min goa kusin och frågade om jag skulle med på en liten sväng till kupolen. Och det har man ju liiite svårt att tacka nej till ;)
Så det var bara att dra på lite mascara och snofsa upp sig lite och ge sig iväg. Lämnade stackars sambon med kaotiskt hus, frukosten framme på bordet och två vildingar i badkaret.
Han kan väl gott få känne på hur jag har det varje morgon ;)
Hade en kanontrevlig dag med shopping (blev faktiskt lite till mig själv oxå för ovanlighetens skull), fika och riktigt trevligt sällskap. (Tusen tack bästa kussifin, det får vi göra om snart igen. Eller hur??) Kom hem igen vid 17.30 ungefär så det blev verkligen en heldag. Huset såg såklart lika illa ut som när jag lämnade det (surprice!!), men frukosten var i alla fall undanplockad och barnen upptagna ur badet och det är ju inte fy skam för att vara fixat av en karl ;)
Eller vad säger ni brudar??

Tänkte att jag kanske skulle bjuda mina läsare på en liten rundrut i vårat hus. Tar ett rum i taget och börjar med vårat sovrum i dag. När det var dags för tapetsering där inne så var Anders riktigt trött på alla vändor till olika färgaffärer så jag fick äran att välja helt själv sa han och då tog jag såklart tillfället i akt och frossade loss i rosa, som är min favoritfärg. Hans enda kommentar när han såg tapeten jag valt var "Vi kan väl låtsas att den är beige!?", så han ångrade nog kanske liiite att han släppte iväg mig själv den dagen, men han får stå sitt kast och jag har inte ångrat mig en sekund. ÄLSKAR mitt fina rosa sovrum ;) Ni får ha överseende med alla lister och annat småpyssel som saknas lite här och var i huset. Varsågoda!!







Nu ska vi krypa ner i soffan och äta popcorn och titta på lite film.

Trevlig helg på er allihopa.

Kramkram!!

torsdag 25 september 2008

Kommentera gärna

Alla ni som är in på bloggen och läser får mer än gärna lämna lite små kommentarer. Vore jätteroligt ;)

Godnattkramar

Pyssel och popcorn

I dag och A och co varit här hela förmiddagen. ( Det blir nästan lite tomt här när ni åker hem, börjar bli bortskämd med erat trevliga sällskap varje förmiddag nu ;) ) Jättetrevligt. Vi har sytt och pysslat med alla våra projekt, som vanligt. Det går faktiskt riktigt bra och snart är det dax att börja försöka sälja lite oxå. Känns dock nästan lite vemodigt att göra sig av med alla gosiga nallar, alla har ju egna namn och utseenden så det blir ju lite speciellt. Ibland är jag och A väldigt inne i det vi pysslar med och då kanske vi har aaaaningens aningens sämre koll på vad våra barn hittar på för hyss och då kan det gå såhär. Och då får man som förälder helt klart skylla sig själv ;)



Hoppas ingen ser mig...



Va? Jag? Nej, hur kan du tro det???



Hyss hittar man inte på, di bara blir //Emil i Lönneberga

Kram kram!!

söndag 21 september 2008

Lurad

Vad lurad man kan bli alltså. Det trista, dimmiga vädret jag pratade om på morgonen visade sig bli den finaste dagen på länge. En riktigt härlig höstdag med klarblå himmel, sol och värme. Så det fick bli en prommenad med hela familjen till kupolen istället för bilen som jag var inställd på. Blev lite shopping och sen en glass ute i solen. Härligt!
Eftermiddagen tillbringade vi hos mina föräldrar. Trevligt som vanligt. (Tack för gott fika ;) )
Nu ska jag stoppa minsta prinsen i säng och sen mig själv i badkaret.

Godnattkramar!!

Lilla Selma

God morgon!! (eller middag egentligen)

Usch vilket ruggigt väder man vaknade till idag då. Jätte dimmigt och trist är det. Ska snart iväg till kupolen en sväng och köpa lite mer material till alla projekt som är på g. Gud vad det är roligt att pyssla alltså. Synd bara att man inte har lite mer tid till sånt. Som läget är nu så är det typ nätterna som gäller och då vaknar man inte särskilt utvilad på morgonkvisten när prinsarna tycker att det är dax att gå upp. Nu ska vi sätta lite fart här så vi kommer iväg någon gång.

Här kommer den utlovade bilden på tjejvarianten. Det blev en liten Selma.




Selma




Algot, Selma och Wilgot

onsdag 17 september 2008

Äntligen!!

Nu äntligen är den lilla sängen bäddad och klar. Fasen vad jag har sytt alltså! Men kul var det och rätt bra blev det oxå om jag får säga det själv ;) Undra vad jag ska dra igång med nu?? Jag vill sy fler, men jag kan ju inte ha massa lapptäcken liggandes i hela huset direkt. Måste komma på något nytt.



En liten kudde.



Söta små nallar.




Hela sängen.

Kram kram!


Varma gosiga vänner

Nu har jag och A fått nya roliga ideér. Vad sägs om dom här nallarna? Det är vetevärmare och gosedjur i ett. Perfekt att stoppa ner i vagnen eller sängen nu när den ruggiga hösten är på väg. Albin och Fabian har såklart fått sig en varsin ny liten vän.
Är någon intresserad så är det bara att säga till ;)
Det kommer en tjejvariant oxå.





Algot och Wilgot


tisdag 16 september 2008

Promenader och lapptäcken

Idag har jag och A varit på våran (nästan) dagliga 3-timmars promenad. Tre dagar i veckan så tar vi en långpromenad med småttingarna i vagn medans dom 2 större är på dagis. Det är så himla roligt att komma ut och få frisk luft och motion, men det bästa av allt är ju såklart sällskapet och allt babbel mellan himmel och jord som vi hinner med under tiden.
Vad vore livet utan underbara vänner??



Tänkte bjussa på en liten smygtitt på en bit utav Fabians lapptäcke idag. Det är inte riktigt färdigt än men förhoppningvis så ska det ligga på plats i den lilla sängen i månn. Hoppas att det blir precis så bra som jag tänkt mig bara ;)






Nu ska jag återgå till att sy så det blir klart någon gång.


Kram kram!!

måndag 15 september 2008

Bloggpremiär

Hejsan!

Och välkommen till min blogg!

Nu ska jag (som så många andra) också börja blogga lite.
Egentligen mest för min egen skull. Det är ju faktistk jättekul att läsa sånt man skrivit sen när man bli äldre. Och just nu så händer det så mycket roligt i mitt liv tack vare mina underbara barn så det är absolut värt att dokumentera. Jag börjar med att lägga upp några härliga bilder från dagens utflykt med våra goa vänner.










Kram kram!!