onsdag 31 december 2008

Gott nytt år

En mysig nyårsafton och ett riktigt
gott nytt år vill jag önska er alla.
Hoppas att år 2009 blir ett underbart år.



Kram kram!!

tisdag 30 december 2008

Premiär i simhallen

I går så var Fabian i simhallen för första gången. Jag vet inte hur många gånger vi tänkt att åka dit hela familjen men det har alltid slutat med att bara Anders och Albin åkt. Jag är nämligen inte så himla förtjust i att åka dit. Men igår så åkte vi i alla fall dit hela familjen och Fabian tyckte att det var jätteroligt. Jag trodde att han skulle vara alldeles vild och galen, för det är han hemma i badkaret men han tog det rätt lugnt faktiskt. Inte så kontigt kanske med tanke på att det precis som vanligt är massa barn i barnpoolen som är alldeles för stora för att vara där. Som bara stänker och härjar utan att ta hänsyn till de mindre barnen. Trist!


Sim, sim.


Flyter runt i vågorna i stora poolen


Myser i duschen efter badet

Kram kram!!

fredag 26 december 2008

Fabian 1 år

Här kommer lite bilder från Fabians 1-års dag.


Sång och paket på morgonen


Paketöppning


Tårtan


Klart man ska äta själv på födelsedagen


Och slicka rent är oxå tillåtet


Lilla julafton med andra halvan av släkten efter kalasandet.

Kram kram!!

Julafton

Här kommer lite bilder från våran julafton som vi firade hemma hos mina föräldrar. Lugnt, mysigt och mycket julklappar.

Julmiddag


Pepparkakshuset som Albin och mormor gjort


Granen och alla paket


Grabbarna spanar efter tomten


Fabian får paket av tomten


Albin får paket av tomten


Fabian i sin pakethög

Paketöppning

Fabian med alla sina julklappar

Albin med alla sina julklappar

Kram kram!!

Överstökat

Sådär ja, nu var allt klart och överstökat för den här gången. Jul och Fabians födelsedag. Det har såklart varit jätteroligt, men jag tänker inte neka till att det är skönt att det är gjort. Man stressar runt och förbereder och är allmänt yr i flera dagar. Så nu ska det bli riktigt skönt med lite lugn och ro ett tag. Ska passa på att njuta till max av mina sista dagar som föräldraledig. Kan inte fatta att det här året gått så himla fort. Var tog tiden vägen?? I januari så ska jag börja jobba igen. 4 dagar varannan vecka blir det till att börja med. Har inte tänkt att sätta Fabian på dagis förrän i augusti så efter det ska jag väl öka på tiden lite. Kan ju tyvär inte påstå att det känns roligt att börja jobba igen. Säger jag det så ljuger jag. Helst av allt så skulle jag vilja fortsätta att vara mammaledig resten av livet ;) Men det fattar ju jag oxå att det inte funkar. Om man inte vinner massa pengar då såklart. Kanske ska lämna in min trissvinst på 75 kr och hoppas på ett lite större belopp ;)

Nu ska vi ut i snön och busa med barnen.

Kram kram!!

torsdag 25 december 2008

Fabian 1 år



Stort, stort GRATTIS till våran älskade lillprins Fabian
som fyller 1 år idag. Det är inte klokt vad tiden går fort.



Kram kram!!

onsdag 24 december 2008

GOD JUL

En riktigt god jul vill jag önska er allihopa.


Kram kram!!

tisdag 23 december 2008

Stora julgranen på plats

Kan inte riktigt fatta att det faktiskt är JULAFTON redan i morgon. Först jobbar man och sliter som en tok i flera veckor innan för att få allt perfekt och sen är det över i ett nafs. Lite snopet, men så är det ju varje år så man borde börja vänja sig. Som tur är så får man ju ha kvar alla fina prydnadssaker och ljus ett tag till efteråt. Det blir så himla mörkt och trist när man plockar bort allt mys. I går kväll så klädde vi stora granen. Den är nog inte den tätaste och vackraste gran jag sett men den blev rätt fin ändå. Ursäkta dom suddiga halvdana bilderna.


Julgranen


Toppängeln


Tomten som vaktar


Prismor


Duniga bollar


Traditionella smällkarameller


Dalahästar med fjädervingar

I morgon bär det av hem till mina föräldrar för julfirande.

God Jul önskar jag er allihopa.

Kram kram!!

söndag 21 december 2008

Albins julgran

Igår klädde vi Albins lilla julgran. Han hade beställt en utav morfar som var precis lika lång som han själv är. Och morfar lyckades riktigt bra faktiskt. Jag satte i lamporna och glittret och Albin hängde upp alla (48 ;) ) julgranskulor i olika former. Han blev så himla nöjd ;) Och sen hittade han även lite gamla tomtar och annat fult i en jullåda som han prompt skulle ha under granen. Så tjusigt så. Hoppas att även den stora granen dyker upp idag för jag är så sugen på att klä den.





Kram kram!!

torsdag 18 december 2008

Kalas

I går hade vi kalas för Fabian. Han fyller ju inte förrän den 25:e egentligen men då är alla så upptagna så vi bestämde oss för att ha barnkalas nu före och släktkalas på rätta dagen. Så idag har vi haft huset fullt av småttingar. Jag bestämde mig för att ha kalaset på förmiddagen när alla stora barn var på dagis så de små skulle få leka i lugn och ro. Syskonen är ju alltid med och härjar och tar över så jag tyckte att ett lugnt kalas bara för småttingarna känndes som en bra lösning. Och sen hämtade jag Albin redan kl 12.30 på dagis och även Thilda och Felix kom då, så fick dom oxå vara med och leka och kalasa lite. Känndes alldeles lagom faktiskt. Alla var nöjda och glada.


Paketöppning


Glass i stora lass


Fikatime


Philip och Annie


Busunge


Albin och Felix


Marängprinsessan Thilda

Tack för att ni kom allihopa och för alla fina presenter :)

Kram kram!!

onsdag 17 december 2008

Finaste fotona

Åh, idag fick jag äntligen korten som vi var och tog förra lördagen. Blev så himla nöjd. Var ju inställd på att det knappt skulle bli något bra kort alls med tanke på hur barnen skötte sig men jag blev verkligen positivt överraskad. Massa fina bilder blev det. Så här kommer några go´bitar.

Världens finaste Albin








Världens finaste Fabian.








Världens finaste brorsor


Tusen tack Therese. Du är verkligen superduktig. Räkna med att vi kommer tillbaka ;)

Nu ska jag gå och rulla chokladbollar för i månn förmiddag blir det knattekalas här ;)

Kram kram

tisdag 16 december 2008

I-landsproblem

Jag har världens i-landsproblem just nu. Egentligen så är det ingen katastrof men det håller mig vaken om nätterna ändå. Mitt problem stavas JULKLAPPAR. Och nu börjar det verkligen att dra ihop sig och det borde vara klart för länge sedan, och det är det, till Albin. Jag vet inte hur jag ska göra för jag vill helst att det ska vara så rättvist som möjligt till killarna. Men det är så mycket enklare att handla till Albin eftersom han är äldst och för att man vet vad han tycker om att leka med och för att han önskar sig massa saker. Fabian däremot är ju för liten för att önska sig något och han leker knappt med leksaker än. Det är köksskåpen och dess innehåll som är absolut roligast just nu. Och jag kan ju inte direkt gå och köpa en visp och en bunke till min son i julklapp. Han har så grymt mycket leksaker redan eftersom han ärvt alla Albins leksaker plus att han självklart har fått massa egna oxå så det känns helt dum att gå och köpa massor för köpandets och rättvisans skull. Kläder har han oxå i överflöd så det känns inte heller roligt. Och jag vill inte gå och köpa saker som han kan ha när han blir större för då kommer vi inte ha något att köpa nästa jul och inte har vi någonstans att förvara sånt heller. Och jag vill helst inte ge honom pengar heller för då kommer han att ha mycket mer än Albin på sitt konto när dom blir stora och det känns orättvist mot Albin, det är ju inte hans fel att han är äldst och får allt först. Och för att göra problemet ännu lite värre så fyller ju (stackars) Fabian 1 år på juldagen och då ska han ju självklart oxå få paket. Men vad ska jag köpa utan att kasta pengarna i sjön eller stapla onödiga leksaker och kläder på hög??? Förslag någon? Allt som jag kommit på hittills har jag varit korkad nog att dela med mig av till andra som frågat vad han önskar sig. Så nu står jag här och vet inte alls. Har ju såklart handlat en hel del men det är ändå bara typ hälften av vad Albin får i julklapp och jag ska ju köpa födelsedagspresent oxå. Skulle gjort det för länge sedan men jag har inte lyckats komma på något bra som vi inte redan har. Fasen att en rolig sak som att köpa presenter till sina barn ska behöva bli värsta ångestgrejen. Skittrist!! Tack och lov så är det här förhoppningvis enda året vi har detta problem. Nästa år är ju Fabian större och man vet vad han leker med och snart kommer säkert grabbarna behöva en varsin av det mesta eftersom de är så nära i ålder och dom antgligen kommer att leka med ungefär samma saker under samma period. Och då blir det ju lätt som en plätt att handla och få det rättvist ;)

Kram kram!!

måndag 15 december 2008

Julkort

Varför är man alltid ute i sista sekunden med julkorten VARJE år. Helt sanslöst. I går var sista dagen att framkalla för att få korten innan jul. Gissa vem som satt som en galning framför datorn halva natten för att få ihop något vettigt. Jag lyckades med några hyfsade kort på Fabian här om dagen men då vägrade Albin att ta på sig tomteluvan så jag struntade i det då och tänkte att det hinner jag fixa i helgen, men det blev ju såklart avglömt så i går kväll så fick jag plocka fram kameran igen och göra ett sista desperat försök. Albin var trött och hade inte alls någon lust att vara med på kort så han bara fjantade sig hela tiden och fast jag tog typ 50 kort så apade han sig på nästan alla. Men jag blev ändå ganska nöjd med slutresultatet, men det tänker jag inte visa än ;)







Kram kram!!