tisdag 30 juni 2009

Paradiset på jorden

I fredags kväll åkte jag och grabbarna upp med mina föräldrar till deras sommarstuga. Erik och kusin Johan var oxå med. Vi passade på att rymma fältet så Anders fick peace & love:a ifred här hemma. Vi har haft det helt underbart. Väder har varit kanon och barnen har busat, badat, fiskat och åkt båt dygnet runt. Inga tider att passa, äta när man är hungrig, gå runt i bikini, barnen nakna och bara njuta. Det kan inte bli bättre alltså. På söndagen kom Anders och Elias oxå upp och sov över en natt. Här kommer massor med bildbevis ;)


Solnedgången ute på sjön


Finaste Fabian med ketchup i hela ansiktet


Albin fiskar på "Hawaii"


Bus med morfar


Blekfet jag och Fabian ;)


Albin och mormor


Erik, Fabian och Albin


Johan och Albin på drakjakt i storskogen


Albin och Elias åker ring efter båten


Anders surfar


Bäst med väst


Galna barn i båtpoolen


Kvällsbad i tunnan

Kram kram!!

tisdag 23 juni 2009

Det händer grejer

Nu händer det grejer hos Jansson/Frost. I förrgår köpte vi en ny dammsugare som funkar kanon. Man behöver inte sätta munstycket rakt över skräpet och vänta i 5 minuter innan det sörplar upp i röret. Helt fantastiskt! I går var vi och köpte virke till räcket som ska vara runt altanen på framsidan och min snälla pappa har varit här och jobbat som sjutton så det är en bra bit påväg. Hittade dessutom en helt perfekt liten möblegrupp att ha där ute. Har kikat runt lite på olika små, vita café-grupper och velat lite fram och tillbaka. Ville ju ha något litet och nätt eftersom inte altanen är så stor och ändå ville jag helst att hela familjen skulle kunna få plats. Alltså inte helt lätt kombination med tanke på att vi snart är 5 stycken. Men i går på Jula så bara stog det där och väntade på mig ;) Så jag högg det såklart på en gång och kastade mig hem och moterade upp det fast det inte är i närheten av färdigt på altanen, men det struntar jag i ;) Och sist men inte minst så har vi köpt 50 liter färg idag och jag har hunnit med att måla nästa hela våran framsida nu på kvällen. Äntligen är vi på g :)


Nya skönheten som ska göra skinande rent här hemma ;)


Nya altanmöblerna på plats (och snart är det även vitt runt fönstren)


Pelargon och sötaste brödduken från Green Gate
som jag fick av min älskade mormor

Kram kram!!

måndag 22 juni 2009

Blivande skatare...

...eller inte kanske ;)

Igår premiärskatade Albin (och Fabian). Han hade självklart hela skyddsmunderingen på sig. Matchande dessutom. Han var rätt kaxig till att börja med men gick snabbt över till ligga-på-magen-tekniken istället. Gick precis lika bra tyckte båda han och jag (som var rädd att han skulle slå sig halvt fördärvad).


Coolingen


Svischar fram i full fart.


Fabian gör oxå ett försök...


...fasen vad sakta det går...


...bättre att åka snålskjuts med brorsan ;)

Kram kram!!

Midsommarafton

Vi hade det riktigt trevligt i Mora på midsommarafton trots det trista vädret. Regnet hann precis sluta till majstångsresningen så lite tur hade vi i alla fall. Kvällen spenderade vi hos Anders moster där det var kombinerat midsommarfirande och 30-års kalas för kusin Per. Massa folk, god mat och underhållning. Perfekt :) Det blev dåligt med kort, men några på prinsarna får ni se i alla fall.


Snyggklädda innan vi åkte


Bus mellan regnskurarna


Finaste storprinsen


Finaste lillprinsen

Kram kram

fredag 19 juni 2009

Midsommarafton

God morgon allihopa och Glad Midsommar.

Känns ju inte sådär jätteroligt och inspirerande att fira just idag dock. Regnet öser ner och det ser inte ut att bli någon bättring. Kläderna som jag tänkt att barnen skulle ha funkar inte alls i detta väder så jag måste försöka tänka om lite och jag har inte en aning om vad jag ska ha på mig själv heller längre. Trist när det inte blir som man tänkt sig. Vi ska upp till Mora och fira med Anders släkt så det blir nog fullt upp och jättetrevligt ändå, men som sagt ingen riktigt midsommar utan sol och dans runt stången.


Småkillarna förra midsommarafton


Albin och mormor hann med lite dans mellan skurarna

Kram kram

onsdag 17 juni 2009

Sommarlov

I dag har Albin gått på sitt allra första sommarlov. Sista dagisdagen blev en kanondag med midsommarfirande och mys, så det känns som ett bra avslut på terminen. Så nu har Albin alltså 8 veckor ledigt framför sig och det är han såklart överlycklig för. Han är inte morgonpigga typen utan ligger gärna och drar sig till både 9 och 10 innan han sätter fart på morgonen, så att vara ledig passar honom alldeles utmärkt ;) Ska bli så himla skönt att få vara långlediga tillsammans hela familjen och bara ta dagarna som de kommer. Håller tummarna stenhårt för en kanonsommar med massa värme och sol.

Albins goa fröknar fick såklart en liten sommarpresent.



Albin är redo för sista dagisdagen



Kram kram!!

tisdag 16 juni 2009

KALAS

Nu kommer det lite bilder på mitt och Annas senaste projekt som ni fick en smygtitt på här om dagen.

Födelsedagsvimplar i glada färger för hela slanten.
Synd bara att det är ett halvår tills jag får sätta upp den ;)









Matchande bröddukar fick det oxå bli



Ursäkta de helkassa bilderna

Kram kram!!

Lite shopping från senaste tiden

Här kommer lite bilder på nya saker som inhandlats senaste tiden som jag inte hunnit med att fota och visa.


Stor mysig korg.


Pastelliga presentpapper


Kalaståget borde vara ett måste på alla barnkalas ;)


Prickiga servetter från Green Gate


Blomkruka


Värmeljushållare


Blombåge från Madam Stoltz

Kram kram!!

måndag 15 juni 2009

Tillbaka på land

Nu är vi hemma igen efter 22 timmar till sjöss. Har haft det hur bra som helst. Vi hade riktig tur och klarade oss nästan helt och hållet från vågor trots det ruskiga vädret. På vägen dit var det inte minsta gungning och hem så var det 2 timmar efter frukosten som blev lite jobbiga. Men det kan jag helt klart ta. Barnen har skött sig hur bra som helst och haft jätteroligt. De har varit med på godisbingo, skattjakt, badat, handlat i taxfreen, dansat som tokar på dansgolvet och druckit rosa drinkar. Jag, barnen och mormor och morfar kom i säng kl 2 på natten medans resten av gänget ramlade in vid 4-snåret någon gång. Så vi var lagomt pigga dagen efter när det var dax för frukost kl 9 ;)


Fabian spanar när vi lämnar hamnen


Hela gänget på middag.


Albin med sin rosa drink


Albin på skattjakt


Morfar, Albin, Fabian och Anders i bubbelpoolen


Fabian simmar runt i bassängen

Kram kram!!

tisdag 9 juni 2009

Kryssning

Nu drar vi på kryssning :)






Kram kram!!

Shoppingäventyr

En eftermiddag förra veckan fick jag och Anna ett ryck och åkte till Säter med alla barn för lite shopping. En riktigt bra idé tyckte vi till att börja med. Men i slutet av rundan var vi helt genomblöta och iskalla hela gänget. Regnet öste ner och det var halvens storm. Pappkassarna blev blöta och sakerna började trilla ur dem och inte helt lätt var det att ta sig upp för gamla gnöggliga stentrappor med blöta barn och barnvagnar och hålla upp dörrar och sedan försöka köra vagnen i butiken så inga små klåfingara får tag i något ömtåligt efter vägen. Dock skötte sig faktiskt alla 4 barn helt exemplariskt och gnällde inte alls fast dom blev runtsläpade i inredningsbutik efter inredningsbutik i hällregn. Så en stor eloge till alla våra små godingar. Och vi hade faktiskt en riktigt rolig eftermiddag trots det ruggiga vädret och fick med oss en hel del fint hem.


Söt skål i samma serie som vispskålen jag köpte tidigare.


Liten fågelholk på pinne som ska sitta i en
blomkruka på nya altanen så fort den är klar.


Sötaste betongängeln som oxå ska ut på altanen senare


Liten plåtetikett.

Kram kram!!