söndag 27 december 2009

Härlig jul

Hoppas att ni alla har haft en lika mysig jul som vi haft. Det blev ju verkligen en vit jul i år.

På julaftons morgon åkte vi upp till Mora för att fira med Anders släkt. Massa god mat, Kalle anka, tomte och julklappar.

På juldagen firade vi jul med min släkt hemma hos mina föräldrar. Min bror med familj var där och min mormor med sambo. Jättemysigt! Vi åt god mat, ris á la malta, godis i mängder, drack glögg, tomten kom med MASSA julklappar och så spelade vi spel. Det var knappt så vi höll på att få med oss allt hem sen på kvällen. Nästa år blir det allvarlig nedskärning på julklapparna. Fortsätter det såhär så kommer vi få bygga ut huset och barnen kommer inte ens veta vad de har för leksaker. Nästan bättre att barnen får några vettiga lite dyrare julklappar som de verkligen önskat sig och sen kanske lite pengar på sparkontot istället för en miljon paket som de inte ens orkar öppna tillslut. Tåls att tänka på till nästa jul...


Massa god julmat


Fabian på "godisbordet"


Anders och August


Albin med en av sina favvo-julklappar


Hela familjen samlad

Kram kram!!

lördag 26 december 2009

Skumbad

Ett riktigt skumbad är inte helt fel när det är kallt som sjutton ute.







Kram kram!!

Årets julgran









Kram kram!!

torsdag 24 december 2009

söndag 20 december 2009

Min efterlängtade skänk

ÄNTLIGEN har jag en skänk. Har velat haft en hur länge som helst. Har kikat runt på blocket nästan dagligen i flera månaders tid nu utan att lyckats hitta en i rätt modell till hyfsat rätt pris och inte allt för långt bort. Har även försökt att lura av min lilla mamma hennes superfina skänk men det gick inte alls det ;) Men tillslut hade jag lite tur då jag svarade på en gammal annons på blocket. Skänken i annonsen var såklart såld men det var ett ställe i Ockelbo som hade en stor loppis och som även gjorde iordning möbler som hade lagt ut den och just nu hade de en liknande skänk som de skulle göra iordning och som jag fick tinga om jag ville. Och det gjorde jag såklart. Så i söndags ringde det en tjej och sa att skänken var klar och att jag fick komma och hämta den.

Egentligen skulle jag, Frida och smågrabbarna ta en sväng i Falun på måndagen men det fick bli lite ändrade planer i sista sekunden. Så istället för Falun så blev det alltså Ockelbo. Eftersom Valbo ligger rätt nära så slog vi två flugor i en smäll och började med att kika runt lite på valbo köpcentrum och IKEA. Handlade lite smått och gott som jag är riktigt nöjd med. Klockan 17 åkte vi från Valbo mot Ockelbo och det skulle tydligen vara typ 5 mil så vi trodde att det skulle gå rätt fort. Men så var inte fallet. Ockelbo måste vara hålan som gud glömde. Vägen var katastrofal, skithal, smal, mitt i skogen, kolsvart. Det fanns knappt ett hus efter vägen och det känndes riktigt ödsligt. Men så dök det faktiskt upp ett litet samhälle mitt i skogen efter ca 1 timmes körning. Vi lyckades hitta fram till rätt hus och lyckades köra in på en lång, smal, trång infart med bil och bambastort släp. Sen hade såklart nån pjåp på släpet frusit fast och det krånglade lite men efter lite våld så fick vi upp det och kunde lasta på skänken. Sen var det BARA utbackningen kvar. Eftersom jag är totalt talanglös när det gäller att köra med släp så fick jag snällt be tjejen som sålde skänken om lite hjälp och hon backade ut ekipaket som om det var en liten jäkla fiat hon körde. Jag blev helimpad! Fasen jag MÅSTE träna alltså. Hatar att vara så låst. Hade hon inte hjälpt oss så hade vi nog varit kvar där än misstänker jag. Hur som helst så fick vi med oss skänken och kom hem med livet i behåll trots det värdelösa bilvädret. Och nu står skänken alltså på plats i mitt kök och jag är SÅ nöjd. Den är så himla fin.

Har tyvär inte hunnit ta några kort på den än så ni får nöja er med en bild som jag fick medans tjejerna höll på att göra iordning den.



Kram kram!!

Kalas

I lördags hade vi kalas för Fabian. Han fyller ju egentligen år på juldagen men vi fuskade lite och hade kalas redan nu. Fullt hus blev det fast vi inte tyckte att vi bjudit så många. Massa barn, vuxna, paket och fika. Jättemysigt!!







Kram kram!!

torsdag 17 december 2009

Glaaaad!!

Guess what!!!???? Min plånka är upphittad i UPPSALA av alla ställen. Någon hade skickat in alla mina kort och personliga saker i ett kuvert till polisen där. Det känns så himla skönt att få tillbaka alla mina saker. Nog för att jag redan krånglat och fixat nytt av det mesta men nu vet jag i alla fall att ingen kan använda sig utav min kort och personuppgifter. Underbart!! Undra om det är "tjuven" själv som hade lite dåligt samvete och skickade in grejerna eller om det är någon vänlig själ som hittat det och skickat in det. Lite märkligt att inte lämna in hela plånboken om man hittar en och i stället posta alla kort löst. Eller? Jag skulle helt klart gått och lämnat in den hos polisen om det var jag eller i närmaste butik eller nåt. Kanske lutar mer åt att det är tjuven ändå. Men har man sånt samvete om man kan sno från en småbarnförälder utan att blinka. Tveksamt alltså. Nu är jag lite nyfiken här ;)

Kram kram!!

lördag 12 december 2009

3 prinsar = 3 käpprenar

För någon månad sedan gjorde jag den här käpprenen som dekoration till Augusts rum. Han får ju självklart även leka med den sen när han kan ;)





Trodde inte att Albin och Fabian skulle vara så intresserade utav den, men så fel jag hade... Det har varit ständigt slagsmål om denna stackars ren och eftersom jag och Anna haft så himla fullt upp inför julmarknaden i Falun så har jag inte hunnit med att göra egna åt grabbarna. Men så fort marknaden var över så gjorde jag såklart en varsin åt boysen. Dom har själva valt färger på tyg och band. Det blev lite "American-style" på dem, men grabbarna är helnöjda och galopperar runt här hemma.





Kram kram!!

fredag 11 december 2009

"Ny" butik och fattigmanssilver

I Fredags var vi in till Falun en snabbis för att fixa nytt körkort till mig. På väg därifrån så ringde en kompis till Anders som var på sin pappas firma ( i Falun ) och grejade så vi bestämde oss för att åka förbi där och säga hej. Precis när vi skulle svänga in på parkeringen (mitt emot Gruvgatan 13 fast på andra sidan vägen, vid den gamla macken) där så fick jag syn på en liten butik som jag aldrig sett förut så jag kastade mig ur bilen och stormade in. Det visade sig vara en supermysig butik med hur mycket fint som helst. Massa gamla vitmålade möbler och nytt pynt och plock. Det låg i ett gammalt litet vitt putshus och det var uppställt i typ 4-5 små rum och sååå himla mysigt och fint. Fattar inte hur jag kunnat missa denna underbara lilla butik. Nu tog dom tyvär inte kort och jag hade inga kontanter så det blev inga affärer, men jag ska absolut dit igen någon dag och kika i lugn och ro. Man känner sig lite smått stressad när man vet att karl och 3 barn sitter i bilen och väntar ;) Tyvär missade jag helt namnet på butiken. Känner ni andra till den? Är det bara jag som är 100 år efter och har missat den helt och hållet? Har ni inte varit där förut så rekomenderar jag verkligen ett besök där. Kanonmysigt!! Men glöm inte kontanter ;)

Några nya kulor i fattigmanssilver blev det i alla fall från Gruvgatan 13.









Kram kram

Pepparkaksbak

Här om dagen fick jag en snilleblixt. Anders jobbade kväll så jag var ensam hemma med alla grabbar och vi hade lite halvtråkigt sådär så då tänkte jag att vi kunde väl baka lite pepparkakor. Hur svårt kan det vara? Alla var på gott humör och ville baka. Albin och Fabian kastade på sig sina tomtekläder och jag satte på lite julmusik och började plocka fram deg och formar. När allt väl var framme så var det såklart ingen som skulle baka längre och August började bli gnällig. Eftersom jag faktiskt plockat fram allt nu så tyckte jag att grabbarna kunde baka lite ändå. Så dom började baka och jag slängde fram kameran fort som attan och tog några kort för jag kände på mig att det skulle balla ur. Och så rätt jag hade... Albin skulle baka ut sin deg och sen sätta formar över hela innan han tog bort dem och då blev det ju inga roliga formar kvar till Fabian som såklart blev jättearg. Det blev tjafs, degen började hamna lite varstans, alla ville ha hjälp samtidigt, August gallskrek, pepparkakorna brändes i ugnen och Albin gav upp och gick in på sitt rum. Så där stog jag med gallskrikande bebis, Fabian som skulle baka (äta) mer och deg, mjöl och formar överallt. Sen stormar Albin ut ur sitt rum i bara kalsonger och är Djungel George och börjar svinga sig i en lampsladd (lian) till en julstjärna så hela skiten brakar ner. August skriker, Fabian springer runt med degen i huset och jag skäller på Albin. Efter den incidenten åkte alla barn i säng med buller och bång och jag bestämde mig för att ALDRIG mer baka pepparkakor när jag är ensam hemma med 3 barn. Vilken j-a korkad idé!


Såhär bra såg det ut i 5 minuter ;)

Kram kram!!

torsdag 10 december 2009

Våran underbara mininisse






Kram kram!!

Kryssning

Här kommer lite bilder från kryssningen som jag var iväg på med jobbet för några veckor sedan. Tror att jag lyckats få med bilder på alla som var med.


Jag och Anna


Malin och Sandra


Anna och Susanne


Pontus


Tjocka tjejen ;)


Linda på villovägar


"El´bosso"

Roggan släpper loss på dansgolvet


Micke och Roggan

Kram kram!!

onsdag 9 december 2009

Arg och ledsen

I går skulle jag och grabbarna med min mamma på kupolen för att handla lite julklappar. En butik hann vi med sen upptäckte jag att min plånbok var borta. Någon idiot hade tagit den ur skötväskan. Blev så himla arg och ledsen. Jag brukar inte ha några kontanter i den men just igår hade jag såklart det. Så 1000 kr blev jag av med och så alla kort oxå såklart. Det är nästan värst. Har lagt ner hur mycket tid som helst på att spärra och beställa nya kort både igår och idag. Jättetråkigt! Lite tur i oturen hade vi dock för mamma hade oxå sin plånbok i min skötväska men den måste dom missat. Usch vad arg jag blir på folk som inte kan låta bli andras grejer. Förstör så himla mycket för att komma åt några futtiga hudralappar. Om dom åt minstone kunde slänga plånboken synlig när dom tagit det dom vill ha så man kunde få tillbaka alla kort och personliga saker man har i den.

Kram kram!!

måndag 7 december 2009

Julmarknad

Julmarknaden i Falun igår var en succé. Vädret var väl tyvär inte det bästa men vi klarade oss från regn i alla fall, så det var helt klart godkänt. Även om det såklart gärna hade fått vara lite pudersnö på backen för stämningens skull. Redan strax före kl 10 började det trilla in folk och sen var det fullt ös hela dagen. Vi sålde rätt bra allihopa och var jättenöjda vid dagens slut.











Kram kram!!

söndag 6 december 2009

Nyheter

Nu har vi lite nyheter i Vår lilla butik lagom till jul. Vetevärmare i 100% linne med spetsar och olika söta motiv och även nya färger på våra käpprenar. Kika gärna in med en beställning ;)







Kram Kram!!

fredag 4 december 2009

Det bor en tiger i vårat hus

Albin älskar ansiktsmålningar. Här om dagen fick jag nys om att det skulle vara just ansiktsmålning på McDonalds så vi åkte såklart dit och åt och Albin fick sig en tigermålning. Helnöjd grabb ;)





Kram kram!!

torsdag 3 december 2009

Aaaarg!!!

Jäkla skit oxå! Idag hände det som absolut inte fick hända. Min symaskin pajjade. Jag och Anna har sytt och gnott som glaningar nu inför julmarknaden i Falun på söndag och var helladdade nu på morgonen men så tog det bara tvärstopp i symaskinsjäkeln. Jag skruvade isär den och försökte hitta felet men det var ju såklart lönlöst, så det var bara att gilla läget och åka och lämna in den på reparation. Så nu sitter jag här och rullar tummarna och kan inget göra fast jag har MASSOR att göra. Så himla typiskt! Gubben lovade i alla fall att han skulle titta på maskinen idag så förhoppningsvis så får jag tillbaka den redan i eftermiddag. Annars blir det till att låna maskin för sy måste vi.

Kram kram!!

tisdag 1 december 2009

Pyssel

I går pimpade jag mina lampkjolar lite. Tycker egentligen att dom är fina som dom är men lampfoten är rätt så hög så skärmen kändes som att den var i minsta laget. Så nu har jag sytt på en spets i nederkanten. Blev kanon!


Före


Efter

Kram kram!!

Första december

Idag är det första december och det ligger faktiskt snö på backen. Perfekt timing! Grabbarna öppnade första luckan på sina chokladkalendrar. Överlyckliga övar att få äta choklad till frukost. Egentligen borde det finnas såna året om för det är perfekt att locka upp morgontrötta barn med. Albin har aldrig haft så bråttom ur sängen ;) Nu har jag precis kört grabbarna till dagis och väntar på att Anna ska dyka upp här för att sy lite. Vi ska köra stenhårt nu de sista dagarna. Det är ju faktiskt bara 5 dagar kvar till julmarknaden så nu börjar det bli lite bråttom, speciellt med tanke på att vi har ett nytt projekt på gång som vi hoppas att vi ska hinna klart med och få med oss på marknaden. Ska bli jätteroligt att vara med och vi har så mycket fint med oss från flera olika personer. Perfekt blandning! Nu väntar symaskinen på mig. Hoppas vi ses i Falun på söndag.


Den här snyggingen kommer att
vara till salu på marknaden

Kram kram!!