söndag 31 januari 2010

Badande prins

Nu har lille August blivit så stor att han kan bada helt själv ;)
Han älskar att bada och kan ligga i och plaska hur länge som helst.





Dock får han oftast inte vara ifred mer än några minuter. Så fort storebrorsorna hör vattnet skvala så rusar dom in i badrummet och ska vara med. Fast ju fler desto bättre tycker August som skrattar så han kiknar åt sina roliga brorsor.


Hela grabbgänget i plurret.

Kram kram!!

torsdag 28 januari 2010

Halvkrassliga barn och kalas

Usch vad trist det är att vara hemma med halvsjuka barn. För pigga för att ligga och vila och för krassliga för att ta hit besök. Nu har grabbarna varit hemma från dagis hela veckan och i början var det helt ok och rätt mysigt, men nu börjar det bli trist för både grabbarna och mig alltså. Vi har bakat, pysslat, kollat på film, byggt kojor och allt annat vi kunnat komma på, nu börjar ideérna ta slut. Och alla börjar bli trötta på alla. Skönt att det är helg nu så Anders oxå är hemma. Igår var vi i alla fall ute en sväng på förmiddagen. Skönt med lite frisk luft. August sov så gott i vagnen och jag, Albin och Fabian skottade, åkte skidor, hade snöbollskrig och lekte i igloon. Jättemysigt!


Fabians skidpremiär


Det var inte helt lätt att åka


Albin vilar mellan spadtagen


Leker i igloon

I onsdags hade jag lite födelsedagsfika här med mina föräldrar och ena brorsan och igår var andra brorsan, Frida och Lisa här på fikarester ;) Egentligen fyller jag på Lördag men då har vi fullt upp med andras kalas så därför tjuvstartade vi lite.


Jättefina tulpaner från mamma och pappa.


Jättefina rosor från Frida och Lisa.

Tack alla för fina presenter och för att ni kom :)

Kram kram!!

onsdag 27 januari 2010

August modellar

Idag har August ställt upp och varit lite modell och visat upp mormors stickade grejer på bild. Så himla fina och supermysiga grejer är det, liiite i tjejigaste laget kanske ;) Självklart har August fått en egen uppsättning oxå, i grått, men det har vi inte hunnit fota än. Är du intresserad så kika in till min mamma.


Så söta små vantar


Varma gosiga tossor

Kram kram!!

Vårfärger i vardagsrummet.

Gud vad härligt det är att få göra det lite vårigt hemma, nog för att det är rätt långt kvar tills det är vår på rikigt, men man måste ju få in den rätta känslan tills dess ;) Vitt, rosa, grönt och blommigt känns riktigt vårigt och det är precis min smak!









Kram kram!!

tisdag 26 januari 2010

Sjukling

I går ringde dom från dagis och sa att Fabian var trött, hängig och inte sig själv. Åkte såklart ner och hämtade hem både honom och brorsan på studs. Vet inte riktigt vad som är fel, antagligen bara en vanlig förkylning på gång eller så har det med den nya hörntanden som dök upp i helgen att göra.


Man måste vara riktigt trött om man somnar såhär??

Idag är han i alla fall pigg. Jättesnorig dock men inte mer. Killarna får vara hemma några dagar så får vi se var det tar vägen. Hoppas att vi andra klarar oss. Vi har alldeles för mycket inplanerat framöver, mitt kalas, Albins kalas, kompiskalas och 2 små bebisar som är påväg att kika ut så vi har inte tid att bli sjuka nu. Håll tummarna!!

Kram kram!!

måndag 25 januari 2010

Söndagsmiddag

Igår hade grabbarna söndagsmiddag på tu man hand inne på Albins rum :)
Dom åt så duktigt så och skötte sig galant.



Kram kram!!

torsdag 21 januari 2010

Stinky

Världens mysigaste lilla stinkbomb ;)







Kram kram!!

Ny blus

Förra helgen var Linda, David och Klara hos oss och åt. Linda hade en så fruktansvärt söt blus på sig som jag blev helt kär i. Den var så fin på henne med stora maggen ;) Trodde först att det var en gravidblus eller möjligtvis en dyrgrip från någon märkesaffär eller nåt. Men så var inte fallet. Den var faktiskt köpt på Flash i Falun för 199 kr, bara några dagar tidigare. Så jag var såklart tvungen att åka in dit och ta mig en titt. Det var en hel del "tantiga" kläder men även lite go´bitar faktiskt. Fick med mig den supefina blusen hem och även en vit lång typ "farfarströja" med knappar och uppvikta ärmar som jag är supernöjd med.





(blusen är helvit, det blev lite konstigt ljus från en lampa)

Kram kram!!

tisdag 19 januari 2010

Längtan

Hur fin vinter vi än haft (hittills) så börjar jag verkligen att längta till våren nu. Gud så skönt att slippa overaller, vantar, mössor och bök, iskalla bilar som är helt igenfrusna, som man får skotta fram. Tänk att bara kliva ut i en lite tjockare tröja, njuta av solen, plocka blommor, gå på promenader. Underbart!


Första glassen ute i vårsolen


Plockar vitsippor

Och sommaren ska vi inte ens tala om. Mmmmmm vad härligt. Guuud vad jag längar...






En riktigt fin sommardag är våran sommarstuga bästa stället på jorden. Barnen kan bada, fiska, leka i skogen och springa nakna hela dagarna och bara myyysa. Det blir inte bättre än så :)

Kram kram!!

Minsta prinsen

Han växer och blir stor våran minsting, hela 4 månader nu. Kan inte fatta att tiden går så fort. Han är världens gladaste lillkille nu för tiden och jag önskar verkligen att jag kunde frysa tiden ett tag och verkligen få njuta av min sista lilla underbara bebis.







Kram kram!!

Vår lilla butik

Jag och Anna syr på som vanligt. Det rullar in beställningar med jämna mellanrum så vi håller oss absolut sysselsatta. Jätteroligt! Vi försöker hinna med så mycket som möjligt nu eftersom Anna ska ha barn om några veckor. Så himla spännande! Kika gärna in i Vår lilla butik.




Kram kram!!

lördag 16 januari 2010

Fin reklam

Idag var min mammas blogg med i Pralin under pryltips. Det var en bild på Albin och Fabians vantar som hon gjort och på pappas eldkorgar. Jätteroligt! Någon där måste verkligen gilla hennes grejer för det är andra gången nu. Och jag är faktiskt inte ett dugg förvånad för hon är superduktig och gör så fina saker. Har själv flera par vantar både till mig och barnen, sockor lampetter och adventsljusstake som hon gjort. Jag är så glad att jag har en så duktig mamma :)



Kram kram!!

fredag 15 januari 2010

Dumlegrottor

Nu har jag och barnen invigt nya bakboken. I tisdags kväll gjorde vi dumlegrottor. Det var jättelätt och blev supergott!! Behöver jag säga att jag åt liiite för många ;)



Kram kram!!

onsdag 13 januari 2010

Ikea tripp

I fredags var jag, August och kussinfin Linda i Valbo. Vi började med en snabbvända till Owe´s där vi båda köpte lite tyger och en varsin jättefin korg. Efter det så blev det såklart Ikea. Vi tog övre plan ganska snabbt då det inte var något särskilt vi skulle ha därifrån sen åt vi mat och sen var det dax för nedre plan och seriös shopping ;) Vi lyckades med konsten att fyll en kundvagn och 3 lastkärror. Tack och lov så var inte så mycket av det mitt så den saftigaste notan fick Linda stå för. Men hon var ändå helnöjd för Hemnäs dagbädden som hon skulle ha fanns i fyndet till nästan halva priset för att det var en liten spricka i bakkanten. Enda minuset var att den var monterad och för att vi skulle få med oss den hem så var vi tvugna att montera ner den. Så vi fick låna en varsin skruvmejsel och sen var det bara att sätta igång. Haha ni skulle sett oss. Jag blond och med en unge på höften och Linda höggravid i 9:e månaden. Folk kollade lite på oss men det gick alldeles galant och karln som gav oss skruvmejslarna blev så impad så han drog av 300 spänn till på sängen. Inte fy skam ;) Efter ganska mycket om och men så tog vi oss genom kassorna och betalade för alla våra vagnar sen var det BARA inpackningen i bilen kvar. Linda och David har en STOOOR bil, men inte så stor som vi hade behövt alltså. Till råga på allt så var det 20 minus ute och det var vi absolut inte klädda för. Vi packade och knökade och grejade som tokar och när vi lyckats rätt bra tyckte vi, så hade vi två enorma lådor kvar utanför bilen. Så vi fick stuva om lite till och fick tillslut in ALLT. Men det var på håret alltså. Bilen var knökfull!






Det sitter två lampor på pinnen ;)

Vi hade verkligen en supermysig dag med massa snack och shopping. Tusen tack Linda!

Kram kram!!

måndag 11 januari 2010

Yoghurt premiär

Brorsans överblivna yoghurtrester var en riktig hit tyckte August. Supergott och såå mysigt att kladda med. Det blev raka vägen i badkaret efteråt ;)





Kram kram!!

söndag 10 januari 2010

Puderrosa

Den här supersöta klänningen/tunikan köpte jag här om dagen på Esprit. Det var min mamma som hittade den först och skulle ha en till sig men den var så himla söt så jag var tvungen att ha en jag oxå :) Nu ska jag bara försöka hitta något mysigt att ha till. Skulle vilja ha ett par gråa strumpbyxor med lite flätstickning på och en långärmad grå tröja att ha under. Tror att det skulle vara jättefint till. Eller brunt kanske. Och ett par mysiga benvärmare. Ja, vi får se vad jag hittar för något.





Kram kram!!

lördag 9 januari 2010

Gulligaste bakboken

Här om dagen när jag handlade så såg jag den här söta bakboken i tidningshyllan.



Köpte mig såklart en och jag blev verkligen positivt överraskad när jag kom hem och öppnade den. Det var en bra blandning mellan roliga färgglada "barn kakor" och snabba lätta recept som passar även för vuxna. Så nu ska här bakas med barnen. Det kommer en nya smarrig bok varje vecka framöver som säljs med aftonbladet onsdag till fredag. Och har man missat någon bok som man är sugen på så är det bara att gå in på aftonbladets hemsida och köpa den i efterhand. Perfekt tycker jag!









Kram kram!!

söndag 3 januari 2010

Skridskor

Å fy vad jag har varit dålig på att blogga nu ett tag. Skyller på att vi haft fullt upp under jul och nyår. Grabbarna är lediga en veckan till innan det är dagisdax och vardag igen. Då ska jag skärpa mig.

Idag har vi varit på sportfältet och åkt skridskor med grabbarna för första gången. 6 grader kallt och strålande sol. Helt perfekt väder! Egentligen så tycker vi att Fabian är alldeles för liten för att åka skridskormen han ska alltid göra som storebror gör (annars blir det livat) och vi hittade skridskor för halva priset på ica maxi här om dagen så då fick han sig ett par han oxå. Helnöjd såklart! Det gick faktiskt riktigt bra för Albin, stapplade fram som bambi på hal is men lika glad var han för det. Så nu blir det öva, öva här framöver för han vill så gärna kunna åka fort och spela hockey med pappa så vi har lovat honom puck och klubba så fort han kan ta sig fram hjälpligt ;)


Fabian åker med lite hjälp


Nervös Albin...


...som blev överlycklig när han
kunde "åka" själv.

Kram kram!!