måndag 28 februari 2011

Velmaja

Jag har velat fram och tillbaka i flera år om jag ska klippa av håret eller inte. Jag tycker att det är så himla snyggt med lång page men jag trivs helt klart bäst i långt hår och jag är rätt feg så därför har jag kört på med den gamla vanliga frisyren. Men nu efter 3 graviditeter och lika många amningsomgångar så är mitt hår en riktig katastrof. Självklart har jag klippt topparna emellanåt men det hjälper lixom inte. Håret är risigt med kluvna toppar, utväxta slingor och jäkligt ojämn tjocklek så nu har jag äntligen bestämt mig. Jag ska klippa av det! Jag vet att jag kommer ångra mig 1000 gånger om men jag tänker ändå göra det. Förstå vad skönt med ett helt, friskt, fräscht hår. Och det är ju ingen jättekort frisyr och det kommer växa ut igen. Det kommer bli kanon.

Och blir jag lika snygg som Gwyneth Paltrow så kanske jag aldrig sparar ut det igen ;)

söndag 27 februari 2011

Orättvist

Ååå jag såg bilder från Malmö i tidningen här om dagen. Det är ju vår där nere!!! Gräs och små blommor som börjar ploppa upp. Gud vad orättvist. Här är det ju fortfarande riktig urvinter och våren känns riktigt långt borta. Lite varmare har det visserligen blivit och snön brukar försvinna ganska fort när den väl börjar smälta, men det känns fortfarande riktigt långt kvar till våren.

Men så fort solen kikar fram och det börjar lukta vår i luften så åker skinnjackorna fram tillsammans med mina två nya sjalar som jag älskar. Lite olika stil på dem, men lika JAG båda två ;)

Leopardmönstrad sjal med spetsar från KappAhls damavdelning.

Söt, blommig sjal med spetsar från KappAhls barnavdelning.

fredag 25 februari 2011

Lön för mödan

Förra månaden jobbade jag mycket och det var inte så kul då, men igår när lönebeskedet damp ner i postlådan så kändes det helt ok ;) Fick ut dubbelt så mycket som jag brukar få. UNDERBART!! Så idag ska jag faktiskt unna mig själv en tripp till Hemtex och köpa lite fint till "nya" sovrummet. Har hittat både sängkläder, prydnadskuddar och en hissgardin som jag tror kommer passa perfekt där inne.

Kikade på deras hemsida för att hitta bilder på sakerna och visa er men det var inget som var lika fint på bild som det är i verkligheten och gardinen fanns inte ens med. Men ni får se ful-bilderna ändå och sen ska jag ta kort och bevisa att det verkligen är fint så fort det kommit på plats ;)

Supermjuka sängkläder med volang och broderier
2 randiga kuddar med knytband i sidorna.
Hissgardinen är i samma tyg.
Och så självklart 2 "roskuddar" som jag förälskat mig helt i.
Har dem ju redan i vardagsrummet men man kan aldrig få för mycket av det goda ;)

Alla bilder är lånade från Hemtex.

torsdag 24 februari 2011

ÄNTLIGEN LEDIG

Efter 6 dagars jobb i sträck så känns det helt underbart att få vara lite ledig. Låter inte så märkvärdigt kanske men för mig som inte är van att jobba så mycket och när man jobbar till 22,20 och ändå måste upp kl 7 varje morgon så tar det på krafterna. Och allt som man i vanliga fall hinner med blir kvar och måste tas omhand nu när jag har två lediga dagar. Men förutom lite trista måsten så ska vi mest bara njuta av att äntligen få umgås hela familjen efter en hel veckas skiftgående. Sen ska vi passa på att träffa goa vänner i morgon och så trillar ju LÖNEN in i månn oxå så det blir en tur på kupolen. Har hittat så fina sängkläder på Hemtex som jag bara måste ha till nya sovrummet, som för övrigt fortfarande inte är klart.

Idag får ni se lite bilder på min grymt tuffa lillprins :)

söndag 20 februari 2011

Spegelhjälp

Jag hade tänkt mig den här spegeln över min nya byrå i hallen. Men eftersom jag mätte "lite" fel så byrån fick lov att sticka ut över ett dörrfoder och den här spegeln är lika lång som byrån så funkar det ju lixom inte. Och nu vet jag inte riktigt vart jag ska leta. Så därför tänkte jag kolla med er, mina goa bloggläsare, om ni vet var man kan hitta en fin, vit spegel som är ca 120-130 cm hög??

Kom igen nu och hjälp mig! ;)

lördag 19 februari 2011

Jobbhelg

Eftersom vi var i Orsa förra helgen, på min egentliga jobbhelg, så åkte jag på att jobba precis hela den här helgen istället + att jag stänger mån, tis och ons nästa vecka oxå, så det blir 6 dag i rad = inte många minuter över till att blogga på. Så jag misstänker att det kommer bli lite glest mellan inläggen de kommande dagarna. Men idag bjuder jag i alla fall på några bilder på min nya murgröna som står på vardagsrumsbordet.

Önskar er alla en toppenhelg i det fina vädret.

torsdag 17 februari 2011

Tripp, trapp, trull

Nya coola dojjor till grabbarna grus blev det igår. Det verkar vara basketkängor som gäller till våren. Finns i varenda skyltfönster och affär och det är absolut inte mig emot för jag råkar gilla just basketkängor. Inte på mig själv dock, men mer än gärna på barnen. Lite nya kläder och strumpor till dem slank oxå ner när jag ändå var på g. Det är verkligen svårt att hålla fingrarna i styr nu när allt vårfint trillar in.

onsdag 16 februari 2011

Millimeterprecision

Ibland när jag ska göra saker så har jag lite bråttom. Som nu senaste tex när jag kom på att klädskåpet skulle ut och en hemnesbyrå in. Jag slängde upp en tumstock och mätte och det skulle vara 15 cm tillgodo så det kunde ju inte bli bättre. Så så fort jag fick höra att en kompis skulle till IKEA med släp så var jag såklart snabb som attan och bad henne köpa en byrå åt mig. Förra helgen fick jag hem den och skruvade såklart ihop den på studs och skulle ställa den på plats och den fick plats, med nöd och näppe. Det var verkligen på millimetern och då sticken den ändå ut över hela dörrfodret.

Blondinbella hade tydligen mätt ända ut i dörrsmygen i brådskan.

Så de där 15 cm jag trodde att jag hade tillgodo fanns ju lixom inte. Men den fick ju faktiskt plats tillslut och bra blev det.

Nu är det bara en spegel och lite lullull som saknas och sen ska jag nog vara nöjd. Ett tag i alla fall ;)

Kram kram!!

söndag 13 februari 2011

Väderomslag

När vi slog upp ögonen på fredagsmorgonen så kändes det inte sådär jättelockande att bege sig iväg till Orsa grönklitt. Snön hade nämligen vräkt ner hela natten och höll fortfarande på, det blåste som sjutton, ytterdörrarna gick knappt att öppna och bilen var totalt insnöade. Men Anders skottade fram bilen...
...och vi packade och gav oss iväg i snökaoset. När vi närmade oss Leksand slutade det snöa och när vi var framme i Mora så sken solen. Snacka om tur! Vi stannade på McDonalds och åt lunch, hälsade på farfar på jobbet och handlade lite godis och sen åkte vi vidare mot Orsa grönklitt. När vi var framme installerade vi oss i stugan, bastade, åt gott, tittade på tv och myste.

"Våran" stuga August och morfar sköter matlagningen
På lördagsmorgonen klev vi upp vid 8 snåret, åt frukost och sen begav vi oss till backen. Det var helt perfekt väder med stålande sol och 3 minus. Både Albin och Fabian lärde sig att åka slalom och lift. Fabian behöver fortfarande någon som springer bredvid i liften men Albin klarar sig helt själv och båda är SUPERDUKTIGA. Så himla roligt att se! Efter en heldag i backen så gick vi självklart på after ski och lyssnade på musik och tog en drink. Alla grabbarna tyckte att bandet var grymt så de rockade loss och dansade ordentligt. Efter det så åkte vi tillbaka till stugan och åt, bastade och tittade på melodifestivalen.

Strålande sol över grönklitt Full fart i backen
Elias
Anders
Jag August med mormor och morfar
Fabbe funderar
Mys framför tv:n efter en heldag i backen Modigaste grabben i Orsa På söndagen klev vi upp, åt frukost, gjorde oss iordning och städade ur stugan. Sen blev det backen igen. Albin som fått lite blodad tand nu när han lärt sig åka själv ville absolut inte hem så vi stannade till 14 så grabbarna fick åka sig trötta och kände sig nöjda och sen åkte vi in till Mora och åt lunch och sen bar det av hemmåt igen.

Fabian
August i full fräs
Bob-bus

Det blev en helt perfekt helg med underbart väder och sällskap.

Tusen tack mamma och pappa!

Kram kram!!

torsdag 10 februari 2011

Vårnytt mitt i vintern

Ute vräker snön ner och det är vintrigare än någonsin men i alla butiker börjar det bli vår. Det väller in massa nytt, fint och jag vill bara släppa loss och tokshoppa MASSOR. Kläder till hela familjen, inredning, blommor, you name it. Gud vad det är svårt att låta bli. Men 4 nya kuddar till sofforna i vardagsrummet har jag i alla fall kostat på mig. Resten får tyvär vänta tills lönen trillar in på kontot.

I morgon åker vi till Orsa grönklitt och stannar över helgen tillsammans med mina föräldrar och min lillebror. Det ska bli jättemysigt att komma iväg, äta gott, basta, åka pulka och skidor och bara vara tillsammans.

Kram kram!!