torsdag 31 mars 2011

Söndagslyx

I söndags kom mamma förbi med rykande färska, smarriga frallor på kvällskvisten.


Det är lyx på hög nivå. Själv tycker jag att det är supertråkigt att baka bröd. Kakor, pajer, muffins och annat smarr bakar jag mer än gärna men bröd är jag superdålig på och tycker inte att det är ett dugg kul. Fast jag äter såklart mer än gärna hembakat. Det är så mycket godare än köpt bröd och det känns helt klart bättre att äta något som inte innehåller massa socker och annat skit som det man köper i butik gör. Kanske ska ta och skärpa mig och ge mig på lite brödbak framöver.


Är det någon av er som har något bra, lätt och gott recept??


Tusen tack igen världens bästa mamma!

tisdag 29 mars 2011

En unge i minuten

Jag kan inte fatta hur jag kan bli så galet sugen på att föda barn så fort jag ser programmet En unge i minuten. Jag känner mig egentligen klar på barnfronten och jag har verkligen fullt upp med mina 3 små herrar just nu. Men varje gång jag ser programmet så är jag helt övertygad om att jag MÅSTE ha ett barn till någon gång i framtiden. Det finns inget på denna jord som klår lyckan att få upp sitt efterlängtade barn på bröstet. Och hela grejen med att vara gravid och förbereda, vänta och längta det är ju så mysigt. Och helt nyfödda småttisar är ju underbara. Nej ett barn till får det nog bli, nån gång. Jag måste bara övertala Anders först :)

Tre alldeles underbara, nyfödda pojkar


Albin

Fabian August Jag undrar om det där gravid, förlossning och bebissuget någonsin kommer försvinna. Eller om jag kommer få lov att skaffa ett helt fotbollslag innan jag är nöjd.


Hur känner ni som har barn? Vill ni ha fler?

måndag 28 mars 2011

Videkissar

Titta här vad jag hittade på vägen hem från min shoppingtur här om dagen.

Mjuka, ludna små videkissar. Kunde såklart inte låta bli att plocka lite och stoppa ner i min tulpanvas hemma.


Nu är våren snart här. UNDERBART!!

söndag 27 mars 2011

Mera kläder

Här kommer bilder på resten av kläderna jag köpte på KappAhl. Stor stickad tröja med hålmönster Och såhär ser den ut på Ett par supersöta jeansshorts... ...med blommiga fickor som sticker ut Shortsen får ni tyvär inte se på. Mina håriga, vintervita ben behåller jag för mig själv ;)


fredag 25 mars 2011

Oväntad vändning

För ovanlighetens skull så hade jag lite pengar kvar på kontot dagarna innan lön så i onsdags skulle jag ner och shoppa lite nytt till mig själv tänkte jag. Stoppade ner August i vagnen och tog en promenad i stormen och gick igenom varenda butik på hela kupolen. Tror ni att jag hittade något?? Nope! Varför hittar man aldrig något när man har pengar och varför finns det alltid massor när man inte har några?? Blev lite småsur för att det inte fanns något fint och bestämde mig för att gå hem igen. Men så kom jag på att jag glömt KappAhl så jag travade in där med noll förväntningar och så plötsligt hittade jag MASSOR. Hade hela barnvagnen full i kläder när jag kom till provhytten och det mesta passade perfekt. Så favoriterna köpte jag såklart och sen gick jag hem i stormen igen, nöjd och glad med mina nya fina kläder.

Jag är egentligen inte så förtjust i att vara med på kort men vissa av kläderna ser så himla trista ut när de hänger på en galge, så därför bryter jag mot principen och visar bilder på mig själv med nya kläder på idag ;)

Såhär såg jag alltså ut igår, i tröja och jeansleggings från KappAhl.

Söta och tuffa på samma gångEn till likadan tröja fast i beige
Med ytterkläderna på

Behöver definitivt träna på att ta kort på mig själv i en spegel, det var verkligen inte lätt. Resten av kläderna får ni se en annan dag :)

onsdag 23 mars 2011

ÅRSTID

Nu har det kommit upp sänglampor i sovrummet. Eller det var ett tag sedan men det har varit så stökigt så jag har inte velat fota ;) Men idag gjorde jag en liten snabbstädning och tog några bilder. Lamporna heter ÅRSTID och kommer från det berömda varuhuset IKEA.
Jag har fortfarande problem med vad jag ska sätta på väggen över sänggaveln. Har noll inspiration, så det lär nog få vara tomt ett tag till.


Sista jobbdagen idag och sen är jag ledig i 8 dagar. Fatta, 8 DAGAR!!! Ska bli så himla skönt.

tisdag 22 mars 2011

Page

Nu är det mycket jobb igen så nu får bloggen lida. Men jag tänkte i alla fall kika in en snabbis och visa upp min nya KORTA frisyr. Det känns väldigt ovant men jag tror jag trivs riktigt bra faktiskt :)

torsdag 17 mars 2011

Återvinning

Här om dagen knåpade jag ihop lite nya småburkar till allt mitt löste.
Jag använde mig av burkar från vaniljsocker och bakpulver. Både Hemköp och Willys säljer en sort i en stabilare burk som passar perfekt. Enda nackdelen är att det är skitfula blå lock på vaniljsockret som man använder mest av. Så de ska bytas ut mot vita så fort jag använt lite mer bakpulver ;)

2 olika häften med papper från Tilda-serien använde jag mig av


Såhär blev det. Tänk bort de blå locken ;)

onsdag 16 mars 2011

Vår i luften

Vilket underbart väder vi har. Stålande sol och fågelkvitter. Våren är på gång :)
I går kväll fick jag grabbarna i säng i tid för en gångs skull. Hann med både lite pyssel och en ny logga till bloggen. Men den här gången var jag lite slö och hade noll inspiration så jag tog hjälp utav Shabby blogs och körde på en färdig mall som jag la in egen text och bild i. Lätt,snabbt och jättefint. Tydligen så var den jag valde en jullogga men jag tyckte den såg mer vårig och söt ut ;) Ändrade lite på färgerna i bloggen och gjorde en ny "Kram Emelie" som matchade oxå.

tisdag 15 mars 2011

Amatör

Å vad jag skulle vilja lära mig fota ordentligt. Inte som en proffsfotograf alltså utan mer duktig vardagsfotograf. Inga blixtar och grejer utan bara naturligt ljus. Nu när jag har en hyfsat bra kamera så vore det så roligt att kunna ta riktigt fina bilder. Ibland när jag ser fina bilder på nätet så utgår jag från att de är tagna med nån 30 000 kr kamera men så kommer det fram att de är tagna med exakt samma som jag har. Hur lyckas man??? Är det möjligt?? Att det ska vara så förbannat svårt. Måste man verkligen gå en kurs för att kunna ta en fin bild med skärpa utan att använda blixten. Mina manuella bilder blir så gryniga och trista så det är inte sant. Och fotar jag barnen utan blixt så räcker det att de rör sig minsta lilla så blir det bara ett enda stort blurr på bilden och vilka barn sitter stilla liksom!? INTE MINA!! Är det någon som har lust att dela med sig av lite fototips till mig så skulle jag bli överlycklig :)

Tills jag har blivit duktig får ni hålla tillgodo med mina halvbra kort ;) Och idag får ni se tre av mina favoritbilder som jag lyckats få med alla tre grabbarna på.

3 små änglar
3 små busar

söndag 13 mars 2011

Morgonstund har guld i mund

3 nyvakna killar som myser i Fabians säng.

Åh vad det är härligt när hela familjen är ledig och hemma på morgonen. Ingen stress och jäkt till jobb och dagis. Det händer inte så ofta i vårat hus då både jag och Anders jobbar mycket helg, så när det väl inträffar så njuter vi till max. I morse tog vi rejäl sovmorgon, myste länge i sängen, åt sen frukost och sen hörde mamma och pappa av sig och ville låna Albin och Fabian och gå på "musik på is". Så när grabbarna åkt så passade jag på att storstäda deras rum. Rev ut allt ur hyllorna och torkade ordentligt, putsade fönster, slängde trasiga leksaker, dammsög och torkade. Det är så skönt när det blir riktigt rent. Annars blir det mest att man hafsar runt med dammsugaren och slarvstädar. Nu tog det ganska lång tid så resten av huset är kvar och Anders har precis åkt till jobbet och jag är själv med boysen så resten av städningen sparar vi till en annan dag ;)

Hej Maria

Förlåt för att jag inte svarar dig förrän nu. Jag hittade inte lappen från tapetrullen. Men nu är den funnen och tapeten heter Plain stripes och kommer från Boråstapeter :)

fredag 11 mars 2011

Rapport från syverksta´n

Idag får ni se lite bilder på saker som jag och Anna sytt under de senaste veckorna.

Ett lapptäcke i blå, vit och grön till en nyfödd liten kille
Storbeställning i ljuvliga pasteller till en blivande ettåring.
Käppren, lapptäcke, kudde, vingar och fotoalbum
Vimplar i olika färger och varianter
Nu är det dax för sen lunch här. Har varit ute med barnen och byggt en stor snöborg i det underbara vädret. Även om det kom mer snö igår så känns det verkligen att våran faktiskt är på väg snart. Solen värmer så skönt. Tyvär väntar jobb för min del så jag får inte vara ute i solen mer idag.
Men njut ordentligt ni som har chansen :)

Trevlig helg!