fredag 29 april 2011

Som ett brev på posten

Precis på dagen, exakt 14 dagar efter Albin och Fabian, så ploppade de väntade vattkopporna upp även på August. Han vaknade i morse med en liten prick på magen och sen åkte jag till jobbet och var borta hela dagen och nyss när jag kom hem så kollade jag honom och då hade han massa små, små prickar på hela kroppen. Så jag antar att det inte kommer bli någon lindrig variant på honom heller. Det ser ut att bli ganska rejält. Än så länge är han pigg och glad i alla fall men jag misstänker att det kommer bli lite gnäll och gråt och MASSA bärande de närmaste dagarna och då känns det faktiskt skönt att vattkopporna är avklarade på Albin och Fabian så de kan vara på dagis och leka av sig på förmiddagarna och jag kan ägna mig åt August.


Lillprinsen plockar vitsippor

torsdag 28 april 2011

Mysig dag

Ännu en härlig dag har passerat. Först jobbade jag mellan 10 och 12 sen åkte vi till maxi och handlade. Efter det var det lunchdax och sen hade vi date med familjen Botheim. Vi började med vattenparken och matade fiskar och fåglar. Efter det svängde vi in på ica och köpte fika och åkte till lekparken på hagalund. En toppeneftermiddag för både stora och små.


2 busar på en gunga


Fabian koncentrerar sig och tar sig en ridtur på en åsnaAlbin softar i gunganoch tämjer krokodilerAugust rattar i lastbilen
och pussas lite med en nyfunnen polare Fikatime

onsdag 27 april 2011

Nya halsband och utelek

Idag har jag pysslat ihop två nya halsband. Ett till mig och ett till mamma. Tog inte många minuter att sätta ihop och blev ganska gulligt tyckte jag. NÖJD :)




Mitt


Mammas



På eftermiddagen kom mamma och kusin Johan hit och höll oss sällskap. Grabbarna lekte och cyklade ute, vi käkade pizza i solen, rensade ogräs och på kvällen badade alla barn och åt kvällsmacka. Nu sitter hela gänget i soffan med mormor/farmor och läser saga och jag kollar läget här på nätet. Strax är det läggdax för barnen och jag ska hoppa i duschen och sen blir det nog sängen för mig med. Det är riktigt härligt att vara ute hela dagarna men det tar på krafterna ;)

söndag 24 april 2011

UNDERBART...

... det är det enda jag har att säga idag, helt UNDERBART!!!

Vi har varit ute precis hela dagen. Jag har rensat ogräs, sorterat och rensat i garaget och målat lite men mesta av allt har vi bara slappat och haft det superskönt. Barnen har badat i poolen och vi har verkligen njutit till max av sommarvärmen. I morgon hoppas jag på en favorit i repris :)


lördag 23 april 2011

De ska va gött å leva

Och det var det verkligen igår. Vilken underbar dag! Stålande sol och varmt och gott hela dagen. Förmiddagen spenderade vi hemma. Solade på altanen, städade och tvättade lite, barnen lekte ute och så åt vi lunch. Efter maten stack jag ner en snabbis på kupolen och köpte det sista till grabbarnas påskägg. Klockan 16 var det biodax, Rio i 3d, för Albin och Anders och jag tog med småkillarna på en promenad. Vi gick förbi en lekpark och lekte en stund sen fortsatte vi till kupolen, köpte nya foppatofflor och glass som vi satt ute i solen och åt. Sen gick vi in på Willys och handlade till kvällens middag. När vi kom hem drog vi igång grillen på en gång och började med maten.



GrillmästarnaSen åt vi en riktigt smarrig middag bestående av grillat kött, klyftpotatis, sallad, fetaostkräm och vitlöksbröd och till efterrätt den här smarriga tårtan som jag och Fabian gjorde tidigare på dagen. Sugna grabbar
Efter all god mat så svepte bartendern Chris ihop lite goda drinkar åt oss, Anders spelade gitarr och barnen dansade. En helt perfekt kväll!!

I dag är det jobb för min del, 12-19. Känns ju sådär när solen skiner och man bara vill vara ute och njuta. Nåja, vad är väl en bal på slottet....





EN RIKTIGT HÄRLIG PÅSK ÖNSKAR JAG ER!

onsdag 20 april 2011

Sysselsättning är a och o

När man är hemma och har vattkoppor så är det sysselsättning till max som gäller. Dels för att hålla humöret uppe och dels för att försöka glömma bort allt kliande. Vi gör så gott vi kan och ägnar oss åt att:



äta god och näringsriktig matleka biltvätt på altanen dricka coola frisk-drickorbaka muffins i stora lass


Påskpyssla


baka med play-doh


och sen blir det såklart ganska mycket tv, film och sagor oxå.




Idag tror jag att det har vänt. Alla koppor börjar bli skorvar, det kliar inte så mycket och grabbarna är pigga och glada. Så himla skönt!

tisdag 19 april 2011

Prickigt var det här

Här kämpar vi på med vattkopperejset. Albin och Fabian ser ut som sjutton. MASSA prickar och stora bölder. Otäckt! Det kliar som bara den och båda har haft feber till och från och Albin har till och med spytt. Kvällarna och nätterna är värst då det bara är kli och gråt. Vi sprayar med någon spray som ska torka ut kopporna och lindra klådan och det verkar fungera hyfsat i alla fall. Jag hoppas verkligen att vi är på sluttampen nu och att det ska börja vända så killarna börjar må bättre. Sen är det bara att vänta in August som antagligen åker på det nån gång till nästa helg. Ska bli så himla skönt att ha vattkopporna avklarade och aldrig mer behöva tänka på det.


Fabian pratar i telefon med mormor


Albin lindrar klådan i duschen

Det ser så himla mycket lindrigare ut på bild. I verkligheten så är de fullsmockade i prickar som är variga och äckliga och helt ploffsiga och svullna i ansiktet av alla prickar som sitter dumt till i öronen, på munnen, i näsan och i ögonen.


Jag känner mig faktiskt lite taskig som medvetet smittade ner grabbarna men samtidigt så vill jag gärna att de ska ha vattkoppor nu när de är så små som möjligt. Det brukar vara lindrigare då och de är inte så pass stora att de skäms över prickarna eller missar en hel vecka i skolan. Och nu känns som en ganska bra tid innan det blir för varmt ute och det krockar inte med något annat roligt som semster, födelsedagar eller någon högtid. Så jag är ändå nöjd med timingen och det tackar vi familjen Botheim för :)

lördag 16 april 2011

Ljuvliga tulpaner

Fick en jättefin tulpanbukett av mamma och pappa i för tidig påskpresent. De åker nämligen ner till kalmar och firar så därför var de här i torsdags och lämnde blommor och påskägg till barnen.

Ljuvligt rosa tulpaner med täta och lite fransiga blad En sån här bukett hade jag mer än gärna haft stående på vardagsrumsbordet JÄMT Albin luktar Idag blir det en utedag. Vi ska hem till Belfiores och grilla korv och hamburgare till lunch. Jag jobbade hela dagen igår så jag fick inte njuta av solen då så det tänker jag ta igen idag. Jag jobbar i dag oxå men börjar inte förän 16 så vi har ju nästan hela dagen på oss att umgås och leka i det fina vädret.


Ha en toppendag!