onsdag 31 augusti 2011

Black & White

Japp, nu till hösten blir det faktiskt svart och vitt i vårat vardagsrum. Snyggt och enkelt. Eftersom vi redan har en vit bas så är det bara att slänga in lite svarta detaljer och vips så är det klart. Så så får det nog bli.

De här kuddarna som jag köpte i våras någon gång står fortfarande kvar i soffan och jag tror faktiskt att den med texten ska få stanna kvar och att jag ska försöka hitta svarta såna roskuddar och byta till.  


Sen har jag fyndat jättefina svarta ljusstakar på Hemtex rea i somras och så fick jag en svart söt burk med ett ljus i från någon tidningsprenumeration.


En sån här tygkorg slängde jag med på min senaste H&M beställning.

och så funderar jag på att byta ut några utav ramarna på tavelväggen mot svarta istället.

Vad tror ni om det??
Är det någon som sett svarta roskuddar någonstans?

måndag 29 augusti 2011

Gårdby kafé & lanthandel

I brist på annat roligt att visa eller berätta idag så kommer bilder från i somras. På östra sidan av Öland i lilla Gårdby ligger ett riktigt litet smultronställe som heter Gårdby kafé & lanthandel. Jag och mormor åkte dit en förmiddag och bara njöt av den mysiga miljön, gott fika och allt fint i butikerna.

Stor trädgård med små utspridda cafégrupper att sitta och fika vid

I den här byggnaden låg en liten inredningsbutik

Det fanns såklart hur mycket fint som helst att kika på





I en annan byggnad låg det en butik med jättefina kläder i romantisk stil och en liten avdelning med godis, karamellstrutar, te och fika. 





I ännu en annan byggnad fanns en jättemysig lanthandel som hade massa fint och gott i gammeldags förpackningar men där innne fotade jag tyvär inget.

Har ni vägarna förbi Öland så är det här stället helt klart ett måste.

fredag 26 augusti 2011

Get the look


Har ni sett att Lindex kör California denim med Reese Wihterspoon? Så mycket snyggt! Gillade nästan alla outfits. Höstsnyggt, mysigt och lite country, bohemiskt sådär. Me like!!
Jag var såklart in på Lindex här om dagen och skulle prova grejerna men som vanligt så ser allt mycket bättre ut på en snygg kändis på en superstylad bild än vad det gör i butik och på mig. Allt som sitter perfekt på henne var megastort/långt på mig och då är hon trots allt 4 cm kortare än mig så de måste sytt in och lagt upp en hel del ;) Nästa alla plaggen var superstora i storleken och många hade helt andra färger än på reklambilderna. Så egentligen var inget utav plaggen någon wow-upplevelse. Men de mörka tighta jeansen som hon har på bilderna till höger satt som en smäck och fick följa med hem. Och sen hade jag turen att hitta en supersnygg rutig skjorta i lite samma stil på H&M och med ett skärp och mina gamla bruna stövlar till så blir det nog kanon nu till hösten det med :)

torsdag 25 augusti 2011

Killing me softly


Idag känner jag bara att "harmonisk period" var helt jävla felskrivet igår. Jag gjorde inlägget på dagen när barnen var på dagis men så fort de kom hem bröt helvetet lös. I vårat hus finns det inte en uns av harmoni (förutom när barnen sover), bara kaos dagarna i ända. Iofs så är det bättre nu än det har varit, det är lixom inte samma pass på August längre och alla tre har ju blivit lite större och liiite klokare men kidsen tar verkligen knäcken på mig vissa dagar. Herregud! Anders sa igår att Fabian och August är som en bomb och en detonator och han har fan rätt. Var och en för sig är ingen fara alls men de två ihop är förödande. När de leker ihop är ljudnivån över max, de bråkar om allt och det är bara hyss, hyss, hyss hela tiden. Igår eftermiddag rev de ut varenda pinal på Fabians rum, tömde hela garderoben och lekte att de bodde på ett varsitt hyllplan och detta hanns med på typ 2 minuter. När jag skällt och kastat ut barnen därifrån och börjat plocka upp kläderna, så allt slipper bli skrynkligt och smutsigt, så fortsätter de in på August rum och river ur alla hans kläder ur de nedre byrålådorna och fyller dem med massa leksaker istället. Allt går så jäkla fort så man har inte en chans att hinna med och när man plockar och grejer på ett ställe så rivs det fram på ett nytt. Runt, runt, runt tills man inte gör annat än att springer efter barnen plockar och skäller. Albin är sur och grinig och tror att man kan leva på som när man har sommarlov och vara ute och leka halva nätterna. Och får man inte det så har man världens dummaste föräldrar och man måste påtala det och sura hela dagarna. Allt blir säkert bättre så fort vi kommit in i vardagen igen och allt börjar rulla på med dagis och jobb men just nu är det dryyyygt och jag vill verkligen INTE kalla det harmoniskt så stryk det och lägg till kaotiskt istället.

onsdag 24 augusti 2011

Hårfin gräns

När man har barn är gränsen verkligen hårfin mellan:

"Åh jag kan inte förstå vad jag gjort för gott för att förtjäna dessa underbara änglar"
och
"Åh jag kan inte förstå vad jag gjort för ont för att förtjäna dessa hemska monster"

Det svänger helt sjukt snabbt. De är helt underbara, goa och det absolut bästa som finns ena sekunden och totalt utflippade, skitdryga och till salu på blocket den andra. Barn kan verkligen konsten att driva en till vansinne med gap, skrik, trots, hyss och härjande men trots allt så finns det ju faktiskt INGEN på denna jord som kan få en att smälta så snabbt och som man älskar så som sitt eget barn. Och det är nog en jäkla tur för dem ;)

För ett halvår sedan så hade vi en 1½-åring som var överallt och krävde 100% uppsikt och inte förstod alls vad man sa, en 3-åring som trotsade till max och var sur och skrek hela dagarna och sen en 5-åring som körde nån sorts jäkla pre-teen period med fula ord, smäll i dörrar och "ni fattar ingenting" hela dagarna. Jag kan villigt erkänna att det var pest och pina många dagar och att jag gärna hade rymt hemifrån i några månader under den perioden. De var helt klart mer monster än änglar. Just de tre åldrarna känns jäkligt jobbiga att kombinera och det var jättesvårt att hinna med att ge alla den tid de behövde. Men nu känns det faktiskt som att vi kommit in i en lite mer harmonisk period. August fyller två när som helst och börjar bli ganska förståndig och duktig över lag, han kan leka längre stunder själv och även leka med brorsorna utan att det blir världskrig för att han förstör något. Fabian är fortfarande en riktig surpuppa men han är i alla fall inte lika trotsig och får inte lika många utbrott per dag så det känns som att det går åt rätt håll. Albin börjar kännas stor och klok och han leker mest inne på sitt rum själv eller med kompisar. Så nu ska vi passa på att njuta av den här "lugna" perioden och invänta nästa och nästa och nästa jobbiga period som kommer avlösa varandra tills barnen passerat tonåren, flyttat hemifrån och förhoppningsvis börjar lugna ner sig på riktigt kring 25-års ålder så man äntligen får slappna av ;)

2009

2010

2011

Mina änglamonster är det bästa jag vet.

tisdag 23 augusti 2011

Thailand here we come...

...fast inte riktigt än dock. Ända till januari måste vi vänta, men den som väntar på något gott väntar aldrig (ALLTID) för länge. Resan är bokad och huset likaså och bara det känns så skönt. Underbart att ha något att se fram emot sådär och det är ändå fullt upp tills dess så tiden kommer nog gå for.

September: August och min bror fyller år
Oktober: Mamma och pappa fyller år
November: Anders fyller år
December: Allt mys som hör julen till sätter fart, Fabian fyller år, det är jul och nyår

Och sen helt plötsligt så är det JANUARI och dax för THAILAND. 

Och då ska vi mysa på den här stranden (Kamala) hela dagarna

Och njuta av såna här godingar på löpande band medans mamma och pappa ser efter alla sina barnbarn ;)

Läääängtar!!!

måndag 22 augusti 2011

Ny bil??

Idag tänkte jag ta lite hjälp av alla 3-barns föräldrar först och främst, alla andra får mer än gärna oxå hjälpa till med sina åsikter. Vi ska nämligen köpa ny bil men vet inte riktigt vad vi ska ha. Just nu har vi en opel vectra som vi faktiskt är jättenöjda med. Den är verkligen stor och rymlig och det får plats 3 bilbarnstolar i baksätet och två vagnar bredvid varandra i bagagen. Problemet är att det är en diesel och kostar oss över 8000 kr om året i skatt medans en bensinare kostar ca 2000 per år. Just nu är ju dieselpriset uppe i nästan samma som bensinen och vi kör inte så mycket så att den lilla skillnaden på vad bilen drar gör att vi tjänar på diesel längre. Så därför är det bytesdax och jag tänkte fråga vad ni där ute med 3 barn har för bilar. Kravet är alltså att det ska gå in 3 bilstolar i baksätet och att bagagen ska vara stor och sen ska den självklart se bra ut och vara skön att köra. Uppfällbara extrasäten skulle helt klart vara ett plus oxå. Kom igen nu och hjälp till ;)


Vi är lite inne på en opel igen så kanske någon utav dessa modeller

Zafira

Insignia

Någon annan som har det??

söndag 21 augusti 2011

Möbleri mittbrodts

Idag tänkte jag visa lite bilder från en jättemysig liten butik som heter Möbleri mittbrodts och ligger i Borgholm på Öland. Vi var där i somras och butiken är väl värd ett besök om ni är i närheten.
 
 



fredag 19 augusti 2011

Poppis med loppis

I morgon mellan 10 och 13 så är det loppis på gammelgården här i Borlänge. Jag och Anna ska var med och kommer att ha massa fint med oss. Bla begagnade barnkläder, ytterkläder, skor, leksaker och lite nysytt oxå. Så kika gärna förbi om du har tid och lust :)

Den här renen, kudden och flera olika vimplar kommer att finnas

Och även detta lapptäcke och kudden

Jag hoppas vi ses i morgon!

onsdag 17 augusti 2011

Färgexplosion

Ända sedan tidigt i somras så har jag varit supersugen på graffiti. Vi besökte nämligen Ikea i Barkarby och där hade de gjort ett skitsnyggt tonårsrum helt i svart och sen var det en fondvägg full med graffiti i färgerna svart, vitt, turkos, limegrön och cerise. Så nu vill jag bara att Albin ska växa lite snabbt så vi får göra iordning ett sånt coolt rum till honom ;) 

Här om dagen åkte vi förbi en fullklottrad graffitivägg i Falun och jag kunde självklart inte låta bli att släpa dit hela familjen och fota lite. Trots att kidsen inte var så samarbetsvilliga så fick jag MASSA bra kort ändå. Är supernöjd och kan inte riktigt sålla bort så många som jag borde så här kommer supermånga snygga kort på mina grymt coola kids ;)