fredag 30 september 2011

Mammalyx och lekparkshäng

I går var jag hos frissan, så nu är jag både klippt och slingad. Gud vad det är härligt att bli ompysslad och bara få sitta still en stund. Njuta av att någon "pillar" med håret, skvallra med frissan, blippa på telefonen och läsa skvaller. Det är lyx det!

Idag har Anders åkt till Varberg för att surfa så jag och grabbarna blir ensamma hemma hela helgen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men vi har lite planer i alla fall och om det underbara vädret håller i sig så lär det inte bli så svårt att hålla sig sysselsatt.

Här kommer lite bilder från lekparken här om dagen.

Klarblå himmel och gula löv

Tre små bulltutor

Fabian och Albin snurrar

August

Albin på cykeltur

Väldigt snygg närbild på mig, tagen av Albin ;)

Albin plockade de sista blommorna

Trevlig helg till er alla!  

onsdag 28 september 2011

Lovely day

I dag har vi haft en superdag och hunnit med massor. Jag började dagen med jobb mellan 8 och 13 medans Anders och barnen var hemma och slappade och hade det bra. När jag slutade hann jag med en snabbstädning och en kladdkaka och sen fick vi besök av Emma och henns söta småkillar hela eftermiddagen. Massa bus och lek för grabbarna och babbel för mammorna. Supertrevligt! Efter det kom Frida hit och vi kastade oss iväg till Lager 157 för snabbshopping. Jag blev så grymt nöjd med mina köp. Spana in vad jag fick för ynka 701 kr.
 
 
Skitsnygga sneakers till Albin 200kr

Ett varsitt par vattentäta "dagisskor" till  Albin & Fabian 15.70 kr/st (om man handlade FUNK-plagg för 200kr)

T-shirts till Albin 50 kr och 75 kr

T-shits till Fabian 50 kr och 75 kr.

Två baslinnen till mig 60 kr/st

Grå tubhalsduk till mig 50 kr

Vit flätstickad halsduk till mig 50 kr.

Amazing va?? ;)
På vägen hem stannade vi på Pronto och käkade pizza hela gänget.
En riktig toppendag!
Tack alla inblandade ;)

måndag 26 september 2011

Det sista av sommaren

Nu är det verkligen höst ute. Träden är gula och luften kall även när solen är framme. Men mina lavendel blommar igen. Inte hela plantorna men några stycken på varje i alla fall. Plockade en bukett och tog med mig den sista lilla sommarkänslan in.



Den lilla buketten får hänga i tvättstugan och dofta.




Nu ska jag ringa och boka en klipptid och sen ska jag ta med mig mina 3 små herrer och åka och handla lite.


söndag 25 september 2011

Nya blommor och värdelös helg

Nu åkte de överblommade boll-kryssen i soporna och ljung, murgröna och äpplen får pryda verandan istället.







 Här har vi haft en riktigt trist helg trots det strålande vädret.Våran lediga, efterlängtade lördag blev inte alls som jag tänkt mig så jag var sur och ledsen hela dagen och idag har jag jobbat mellan 8.45 och 16 och Anders mellan 15 och 23.30 = vi hann inte ses alls. Trist, trist, trist!!!

Hoppas ni haft en bättre helg än oss :)

lördag 24 september 2011

Fantasi


Albin: Har du sett! Det ser ut som någon som ska slåss. Han typ "come an da" och så sitter han fast med manteln.

Ja varför inte...
 Med lite fantasi så kan det absolut se ut som en soldat med tokig hjälm som viftar lite stöddigt och säger "come an da" och så har någon spikat fast hans mantel i väggen ;)

Önskar att jag själv hade lite mer av just den varan, fantasi. Ända sedan jag var liten så har jag varit dålig på att hitta på saker, tex sagor eller motiv att måla och jag är fortfarande sån. Jag får lixom inga bilder i mitt huvud på saker bara sådär, "åh det där skulle vara supersnyggt", utan jag måste se något först för att komma på det lixom. Sen kan jag självklart göra om och tänka om, men att komma på helt egna saker från scratch är jag ingen höjdare på. Och det är supertråkigt! Jag vill ju vara rolig och påhittig. En sån där som kommer på helt egna saker till hemmet, klädkombinationer eller gör tokiga, roliga saker med barnen. Lite Pippi Långstrump sådär. Hon ska bli min nya förebild :)

Trevlig helg till er alla!

onsdag 21 september 2011

VAB-städ

Man borde vabba lite oftare. Man får ju massor gjort ;) 
I alla fall när barnen är så pass pigga att de leker själva som de gjorde här igår. Jag städade och putsade till och med några fönster och det var välbehövligt kan jag lova. Jag hatar att putsa fönster = det blir inte gjort så ofta som det borde, men nu tänkte jag att om jag tar ett eller två om dagen så känns det inte så farligt jobbigt och så är det snart avklarat.

Såhär rent och ljusigt blev det i köket med nyputsade fönster och nya blommor. Bilderna är tagna med blixt på kvällen så det var mörkt och höstigt mysigt med tända ljus. Men den känslan missar ni totalt ;)


Riktigt röda trädgårdsäpplen som jag fått av en kompis




Idag får vi besök av Malin och grabbarna, hela dagen. De kommer redan efter frukost och stannar ända tills Anders kommer hem vid halv 5-tiden. Jag börjar jobba vid fyra så Malin är snäll och stannar kvar och passar barnen i glappet som blir så de slipper dagis. Kommer bli en riktigt trevlig dag känner jag på mig :)

tisdag 20 september 2011

Snabbfeber

I går morse lämnades barnen på dagis och jag och Anders åkte till jobbet, precis som vanligt. Men när jag sen kom och hämtade så hade jag en frisk och två sjuka småkillar att ta med hem. Både Fabian och August hade varit hängiga och sega hela dagen och framåt lunch förstog fröknarna att det inte bara var trötthet på grund av den tidiga lämningen utan feber. Snälla som de är så lät de barnen vara kvar och äta lunch och lät bli att ringa mig eftersom jag ändå skulle komma så tidigt. Vi åkte hem och kröp ner i soffan och läste böcker och sen bäddade Fabian ner sig i August spjälsäng (??) och somnade där och August somnade på soffan. Sen sov de hela eftermiddagen och vaknade ganska pigga. Sen sov de hela natten utan problem och vaknade på mogonen friska och krya. Det var snabbt överstökat vill jag lova. I dag är vi ändå hemma och kurerar oss för säkerhets skulle men i månn blir det tillbaka till jobb och dagis om inget händer och fler blir sjuka såklart.
Utslagen, febrig Fabian i Augusts spjälsäng

Idag  misstänker jag att vi kommer att få ägna oss åt grabbarnas nya hobby, lego. Albin har iofs tyckt om, och byggt med lego ganska länge men just nu är det BARA det som gäller. Han vill helst slänga ut alla sina andra leksaker och bara ha lego på rummet. Och Fabian gör såklart som storebror gör.

Albin är mest intesserad av att bygga med "basklossar" och leka med alla gubbarna

Medans Fabian såklart tycker bäst om legobilar.

Det kommer inte bli svårt att köpa julklappar och födelsedagspresenter till storgrabbarna framöver :)

söndag 18 september 2011

Blomsterfynd

Igår när vi skulle på lördagsgodisshopping så hamnade vi på Willy:s efter barnens önskemål. Och tur var väl det för där fanns det superstora orkideer för ynka 99 kr och flera av dem var till och med 3-stänglade. Hittade en jättefin med 25 blommor och knoppar på som nu står i mittenfönstret i vardagsrummet.






Var tog det fina vädret vägen? Hade hoppats på en till lika härlig dag som vi hade igår, nu när jag är ledig. Men det slår väl aldrig fel ;) Vi får hitta på någon inmhomsaktivitet istället.

fredag 16 september 2011

Glömde en grej

En superbra flytring för småfisar. Prinsen på bilden ingår inte i priset ;)
80 kr (200)