måndag 31 oktober 2011

Världens bästa mamma!

Idag har jag samlat pluspoäng på dagis må ni tro ;)
Jag köpte lite halloweensaker och popcorn och Anders fixade en skiva med bra låtar.


Allt som behövs till ett coolt dagishalloweendisco med andra ord, och så slog jag in det i ett snyggt paket som grabbarna fick ta med till dagis i morse.



Och gissa om alla barn tyckte det var spännande på samlingen när de plockade fram paketet och det var öppningsdax. Så istället för den vanliga samling blev det alltså överrasknings-halloweendisco för hela slanten. Fröknarna drog ner persiennerna, släckte lamporna, tände ljus, dukade långbord och pyntade på två röda och sen var discot igång. Barnen hade dansat som attan, ätit popcorn, satt lysande klistermärken i ansiket och skålat i saft. Sämre kan man ha det. Ellerhur!?

söndag 30 oktober 2011

Trött, fattig och lycklig

Nu är jag hemma igen efter Ullaredstrippen. Vilken helg vi har haft, jag och Malin. Supertrevligt! Trots ca 100 mils bilåkande så har det inte varit tyst i en sekund ;)

Vi åkte 14.30 från Borlänge i fredags och blåste ner till Örebro där vi stannade och åt. Sen fortsatte vi raka vägen ner till Göteborg, irrade runt och körde lite fel i den stora staden och sen tog vi oss fram till hotell Panorama vid 21.30-tiden och efter en grymt snygg fickparkering i nedförsbacke, av mig, så checkade vi in. Vi spanade in vårat rum på 13:e våningen, Malin checkade nödutgångarna i fall att olyckan skulle vara framme ;) och sen gick vi ner och köpte godis och dricka i en liten närbutik. Resten av kvällen spenderade vi i sängen, kikade på tv, blippade på telefonerna, åt, pratade och somnade gott. Tyvär ramlade det in ett gäng fyllon på våningen under vid 4-snåret som väsnades något fruktansvärt så det tog ett tag att somna om igen och när klockan ringde vid 6 var vi väl inte helt pigga kanske. Men efter dusch, massa smarrig hotellfrukost och utecheckningen så var vi pigga och mer än redo för att åka ner till Ge-kås och shoppa loss. Parkeringen var proppfull och det var lång kö in men det rullade på ganska snabbt och väl inne så gick det galant. Både jag och Malin lyckades med konsten att smockfylla våra kundvagnar med råge + 2 kundkorgar och slutnotan blev väl kanske liiiite i överkant ;) Men vi var supernöjda med våra fynd och satte oss lyckliga i bilen och blåste hela vägen hem till Borlänge igen. Väl hemma vid 22.30 så möttes jag av ett varmt och skönt hus med sprakande brasa och massa tända ljus. Anders och Albin var vakna och satt och väntade på mig och då kändes det rätt skönt att vara hemma igen.

Med ett kvitto på 68 cm och 6400 kr mindre på kontot så förstår ni att var en hel del grejer som fick följa med hem och här kommer några go´bitar

Vita god jul-bokstäver



 Krans med belysning

Stativ till kameran
 Bricka

6 stycken "marimekko" skålar

Stor ugnsform

Förutom detta så blev det bla julklappar och födelsedagspresenter i MASSOR till barnen, presentpapper, snören, kort, småpresenter, jacka till Albin, kläder, pysselböcker, pussel, spel, lampskärm, julgransfot, ritpapper, duschmunstycke, tandborstar, rakgel, almanacka, minneskort, legokalendrar, chokladkalendrar, godis och massa, massa mer som jag redan glömt.

Undra när vi ska planera in nästa ulla-tripp ;)

torsdag 27 oktober 2011

Tjejhelg

I morgon pyser jag och Malin till Göteborg, checkar in på hotell Panorama, njuter i deras spa-avdelning, skrattar, pratar och sover gott. På morgonen kommer vi vakna upp pigga och utvilade i sköna sängar, göra oss i ordning, äta smarrig hotellfrukost och sen, jäkla anamma, så bär det av till Ullared för fet-shopping.


Ska bli så himla roligt att få komma hemifrån lite med en kompis sådär. Njuta av att bara vara två vuxna och dessutom få shoppa som tokar. What´s not to like????


onsdag 26 oktober 2011

Stort grattis

och massa kramar till världens bästa mamma och mormor som fyller 50 år idag.



Tusen tack för god mat och tårta. Hoppas presenterna var till belåtenhet.
Vi ser fram emot festen ;)
 

måndag 24 oktober 2011

Det går undan

Barn är verkligen snabba. Som små vesslor. Smyger, smusslar och gör hyss på två röda. August är nog mästarnas mästare tror jag. Han var dock ännu värre när han var mindre men han är fortfarande en riktig hejjare på att ställa till det.

Nära ögat!

Såhär såg det ut 2 minuter efter att jag dammsugit och torkat golv

En tandkrämstub i veckan klämmer han lätt ut i handfatet. Smetar gärna lite på spelar, golv och väggar när han ändå är i farten

Klättra runt med rumpan bar på morgonkvisten för att leta fram något smarrigt till frukost.

Bre smörgåsar till ett helt kompani

eller skära upp lite gurkbitar till mellis

Och jag ska till mitt försvar säga att jag är inte en ouppmärksam mamma. Jag har hyfsad koll på läget faktiskt och ändå hinner huliganen med sånt här skoj ;)

söndag 23 oktober 2011

Alltid är det något

Han är en riktig liten olyckfågel våran lill Fabian. Nu när tån äntligen börjar bli bra så ska det såklart hända nya grejer. Och alltid händer det väl på kvällar och helger när det är som svårast att få vård. Anders ringde mig på jobbet i förmiddags och sa att det knakat till i Fabians handled och att det blivit som en knöl. Han gjorde alltså inget utan stog bara rakt upp på golvet och så plötsligt fick han ont, det knakade till och så kom knölen. Så Anders ringde sjukvårdsupplysningen och fick rådet att åka in till akuten. Så mamma fick komma och passa Albin och August, jag fick jobba vidare och Anders tog med sig Fabian för ännu en sväng på akuten. Och efter några timmars väntande, undersökande och röntgen så kom de fram till att det inte är något som är stukat, brutet eller ur led utan att det är någon sorts vätska i knölen. De har ingen aning om vad det beror på ännu. Så Fabian blev hemskickade och så kommer han få en kallelse till ett ultraljud under veckan och då hoppas jag verkligen att vi ska få något svar. Tack och lov så har han inte ont av knölen nu och leker på som vanligt. Han är öm om man trycker på den men värre än så är det inte.

Konstigt va??


lördag 22 oktober 2011

Övning ger färdighet

För två veckor sedan var bästa kussifin Linda med barn här och hälade på. Vi har (nästan) lika kameror och både hon och jag vill så mycket mer än vi kan så vi körde en fotodag och lärde varandra det vi kunde och provfotade lite. Vi lärde oss lite nytt båda två och fick till några hyfsade bilder i alla fall. Men det där med skärpa är inte lätt när man fotar barn heller. Herrejösses!

Sötaste tremännningen man kan tänka sig :)

Nu har jag i alla fall precis sålt min gamla canon-kamera på tradera och jag hade tänkt att köpa ett nytt objektiv för pengarna men nu lutar det åt ett studioblixtpaket istället. Ska bara försöka bestämma mig för vilket ;)
Är det någon där ute som har koll när det gäller blixtar som har något tips??


Trevlig helg till er alla!

tisdag 18 oktober 2011

Charmtroll

Här kommer lite fler bilder som jag tog på lilla Tyra i torsdags :) 





måndag 17 oktober 2011

Mine, mine, mine...

Sist när jag, Frida och barnen var på kupolen så sprang jag på den här skjortan.

Antar att ni redan har förstått att jag gillar såna för det har dykt upp en hel del liknande i bloggen under åren ;) Jag vet inte vad det är som gör det men jag älskar dem. Smalt vit- och blårandigt med tryck och märken på. Det får gärna vara ett annat avvikande tyg nere vid handlederna och bak i nacken och snygga knappar oxå. Och den här hade ALLT och bara skrek "i know you want me" och dessutom så var det rea och det fanns bara en enda i Augusts storlek så jag kunde verkligen inte låta bli. Och det komiska med det hela är att när jag senare tittade på kvittot så hette skjortan just August. Ödet ;)


söndag 16 oktober 2011

Man blir så glad...

...av lite extra omtanke.
Speciellt när man inte alls väntat sig det eller när man verkligen behöver det.

Som i Fabians fall som gjort illa sin tå ordentligt.
I torsdags när Malin var här med sin lilla Tyra för fotografering så hade hon med sig en presentpåse med ett "krya på dig" kort till Fabian och en varsin godispåse till hela grabbligan. Så gulligt och så uppskattat.


Eller när jag mådde riktigt dåligt i somras och världens bästa mormor skickade en hel drös med paket och ett fint kort som innehöll massa fint. Det gjorde mig så himla glad! 

Eller när min fina vän Anna hade med sig en söt liten blomma en dag,  bara sådär. Helt utan anledning. Världens gulligaste Anna!

Lite extra uppmuntran och omtanke kan man aldrig få för mycket av och det gör så mycket. Och det behöver inte ens kosta pengar. Fina ord räcker långt eller en teckning eller ett halsband från dagis. Så från och med nu ska jag försöka bli bättre på det :)

Nu ska vi ut i solen en stund och njuta och sen är det kalas för min älskade pappa som fyller 53 år idag. Stort grattis till dig!

fredag 14 oktober 2011

Varför nöja sig med one piece...

...när man kan ha three piece of underbara grabbar.

Egentligen är kanske inte one piece riktigt min grej men det ser ju så himla gott och bekvämt ut att mysa runt i en sån och på vintern måste det ju vara super att ha en sån att gosa ner sig i efter en heldag i skidbacken. Och när jag sprang på de här snyggingarna på Lindex här om dagen så kunde jag helt enkelt inte låta bli.
Grymt coola och precis min (marina) stil!!