söndag 27 november 2011

1:a advent

Det var iofs igår men då hade jag inte tid att blogga för jag jobbade på förmiddagen, bakada bullar med barnen på eftermiddagen och sen hade vi mysig adventsfika med mina föräldrar på kvällen. Och bästa avslutet på dagen fick vi oxå när snön började vräka ner på kvällen. Grabbarna var såklart snabba som attan och kasade sig ut och hade snöbollskrig och efter en stund var halva grannskapet ute och byggde snögubbar tillsammans fast klockan var 8 på kvällen. Jätteroligt!

Jag har inte hunnit pynta klart här hemma än men det har i alla fall kommit upp stjärnor i alla fönster och lite annant smått och gott. Det är ju bara första advent än så jag har ju tid på mig innan jul ;)
Här kommer några bilder på 4 kransar som kommit på plats.

Eukalyptuskransar på skänken


Konstgjorda granriskransar på vitrinskåpet.
Nu kommer snart Belfiores hit och käkar och adventsfikar så nu ska jag sätta fart och plocka undan det värsta.

tisdag 22 november 2011

Åt skogen

Idag gjorde jag ett sånt där tappert försök att vara bästa mamman igen. Satt på jobbet och tänkte att när jag hämtat barnen på dagis så skulle vi kunna gå upp i skogen och fixa en varsin liten julgran åt grabbarna och plocka lingonris till mig som jag kunde göra ett hjärta av. Gulligull och mysigt lixom. I bästa Elsa Beskow andan, minus snön då såklart.


 Alla barn tyckte att det lät som en strålande idé så när vi kom hem så sprang jag bara in och hämtade en sax, kasse och sågen och så började vi gå. Vi kom ca 5 meter innan Fabian började gråta över nån ica maxi katalog som han ville lämna inne och egentligen kände jag redan där att det hade varit läga att vända men Albin ville så gärna och jag var rätt sugen på mitt lingonris så vi fortsatte ändå, med grinolle i släptåg. Väl framme i skogen så snubblade trötta August hela tiden och bara grät, Fabian var trött i benen och grät fortfarande över sin katalog och Albin älgade på långt före och viftade med sågen och jag gick nån stans emellan och försökte få ordning på allt och alla. Vi hittade några fina smågranar och jag sågade och grejade, stack mig på barren och svor och barnen grät. Albin irrade runt och skulle ha den perfekta granen som var exakt lika lång som honom = typ omöjligt och jag kände att min stubin började ta slut där alltså. Så tillslut så bara vrålade jag en lång gräslig ramsa i stil med: F****n vad tråkiga ni är. Här är man snäll och ska fixa gran och allt och så bara gnäller ni, ****ungar! Ni kan f*n vara utan granj****r och julklappar oxå för den delen. F***********************n!!!! Och då grät alla såklart lite mer, mamman fick ruskigt dåligt samvete över de (o)väl valda orden och så fick jag bära hem gråtande August, sågen och två granar, Albin gick bredvid med sin gran och sjöng och var helnöjd och Fabian gick 10 meter bakom och storgrät. Stålande, jättemysigt! Verkligen...INTE. Undra varför jag ALDRIG lär mig?? Det är helkorkat att släpa iväg med 3 trötta barn på granjakt direkt efter dagis och utan mellis i magen. Jag skyller mig själv...

Men när vi väl kom hem igen så värmde vi bullar i micron, drack saft och alla var nöjda och glada igen och jag fick faktiskt ihop ett halvt lingonrishjärta. Inte så illa ändå ;)

lördag 19 november 2011

Clean it like you mean it

Idag har vi haft en riktigt mysig, ledig dag. Vi tog lite sovmorgon, åt frukost och gjorde oss klara. Strax efter 10 åkte vi iväg till Lager 157. Det blev inte så mycket shoppat men ett par jeans till Anders, vantar till August och en varsin liten tomte till killarna på Trend och tradition och så mat och fika oxå såklart. På vägen hem kikade jag in en supersnabbis på Norrgården medans resten satt kvar i bilen och sen blev det en snabbsväng på Stadium och mathandling innan vi åkte hem igen. När vi kom hem var vi sådär frusna och det började redan bli mörkt fast klockan bara var typ halv tre så vi tände braskaminen och massa ljus, bytte om till myskläder och grabbarna kröp ner i soffan och kollade på musikvideor med Eric Saade och jag satte igång med städ och tvätt. Tråkig syssla en lördagskväll, i know, men det känns ändå lite halvmysigt att städarunt i godan ro, med musik i bakgrunden och med många små pauser för glögg och pepparkakor med brieost.





Nu ska jag gå och hjälpa Anders med maten och sen blir det soffan resten av kvällen.
Trevlig lördagskväll till er alla!

torsdag 17 november 2011

Ljus i vårt hus

Kolla här vilken söt ljusslinga jag hittade på Indiska igår! Passar kanon på mitt marockanska fat i vardagsrummet. Den lyser jättemysigt! Perfekt nu till advent och jul men funkar resten av året oxå tycker jag.







Och det bästa av allt är att den fula dosan med batterier passade perfekt på millimetern i ljusburken som redan stog på fatet. Så då slapp jag fundera på vart jag skulle gömma den.


Nu är det jobbdax!
Ha en toppendag i det fina vädret allihopa.



onsdag 16 november 2011

Julklappar??

För någon vecka sedan så gjorde jag ett superfynd då en butik sålde ut det nya cars 2 legot till riktigt bra pris och jag köpte på mig dubbla uppsättningar som jag tänkte ge till barnen i julklapp. Men nu ångrar jag att jag köpte till Albin så därför tänkte jag kolla om det är någon bloggläsare som är intresserad innan jag lägger ut dem på tradera. Kartongerna är alltså helt nya och oöppnade.

 ***SÅLD***
Den här förpackningen kostar 500-600 kr i vanliga fall. Lite olika från butik till butik. Och du får chansen att köpa den för 300 kr om du är snabb ;)

***SÅLD***
Och den här kostar mellan 600-700 kr. Och nu kan du fynda den för 400kr
 Så har du cars-fans där hemma så skynda och fynda perfekta julklappar :)

måndag 14 november 2011

Dött i bloggen

= fullt upp här hemma.
Min mamma fyllde ju nyligen 50 år och nu i helgen så var det alltså dax för hennes födelsedagsfest i lindans bystuga. Eftersom hon kommer från småland så var det släkt och vänner därifrån som kom upp och var med och firade så både vi och mamma och pappa har haft huset fullt av gäster hela helgen. Allt har gått jättebra och festen var verkligen jättetrevlig. God mat, roliga musiktävlingar och underhållning och fullt ös på dansgolvet till halv 3 på natten. Fabian och August gav upp runt 11 och kröp ner i syskonvagnen och sov gott resten av kvällen. Albin, som är en riktig festprisse och livrädd att missa något, höll ut betydligt längre och åkte hem med min mormor och sov vid 1-tiden nån gång. En riktigt toppenkväll blev det. Så igår var vi lite festtrötta hela gänget. Gästerna åkte hem till småland igen vid 12-snåret och vi var hemma och tog det lugnt hela dagen. På kvällen åkte vi hem till mina föräldrar med tårta och paket till pappa och firade farsdag och sen blev det sängen för barnen och film och popcorn för oss vuxna. Lagomt med aktiviteter sådär dagen efter ;)

Albin Sjöng "en kväll i juni" inför 50 personer

Hjälpte födelsedagsbarnet med presentöppningen

Supergod hemgjord parfait, en med hallon och en med hjortron. Hemgjorda maränger och mandelbiscotti och bubbel till det. Mmmmm....

Tog såklart mer kort men jag har inte frågat tjocka släkten om tillåtelse så mer än såhär får ni inte se ;)

onsdag 9 november 2011

Söt som socker

Här kommer lite fler bilder från måndagens fotografering av lilla Agnes. Guuud vad jag är ännu mer sugen på studioblixtar nu. Det är så tråkigt att behöva lägga så mycket tid på att redigera bilderna innan de blir som jag vill ha dem. Och en liten fotokurs skulle kanske inte heller sitta fel ;)








Idag är jag och barnen lediga. Har MASSOR att göra inför helgen så det blir nog fullt ös medvetslös hela dagen om jag ska hinna med hälften av det jag borde.



måndag 7 november 2011

Fotodejt

Idag har vi haft fullt hus hela eftermiddagen. Linda, som jag jobbar med, var sugen på 1-års fotografering av sin lilla Agnes så vi körde en fotodejt och passade på att ses ett helt tjejgäng från jobbet. Supertrevligt! Fika, babbel, lek och fotograferingen.
 
 
Och här kommer en bild på otroligt söta Agnes som säger hej till alla.

Mer kommer såklart ;)

söndag 6 november 2011

Mera halloweendisco

Tack snälla, snälla ni för era kommentarer om discoförberedelserna.
Jag blir såklart superglad :D

Fredagens disco gick alldeles strålande. Jag blev liiite svettig där en stund när 14 barn sprang runt och lekte kull och jagade varandra i hela huset med tanke på alla ljus vi hade tänt,  att ingen hade sina föräldrar här om de slog sig ordentligt och på allt som kan ramla ner och gå sönder. Men annars så skötte sig alla barn utmärkt och jag tror att de hade jätteroligt! Mina kids är i alla fall  supernöjda och tjatar redan om nästa fest. Men jag tycker nog att jag har dragit mitt strå till stacken när det gäller halloween nu så någon annan i vänkretsen får gärna ta över traditionen till nästa år ;)

Pumpaljusslingan lyste upp i mörkret

Och massa tända ljus i hela huset

Slajmig bål med spindel-is

 hjärnor och löständer på botten

 Såhär såg grabbtrion ut

Sötaste lilla skelettet någonsin. Tveksamt om han skrämde någon ;)

Det spökar på riktigt på domherrestigen två

Massa otäckingar vid matbordet

Inget disco utan discokula

fredag 4 november 2011

Halloweendisco på gång

Nu är förberedelsarna för kvällens efterlängtade halloweendisco i full gång. Såhär ser det ut hittills.

Ballonger, serpentiner och en fladdermus välkomnar på ytterdörren

 Snygga bordet



Läskiga småkakor med spindelnät

Tårta med spindlar, nät och döskallar


Nu ska jag fortsätta med bordsplacering, bål, tända ljus i hela huset och duka upp snacksbordet. Sen hoppas jag alla läskiga barn dyker upp ;)