fredag 27 april 2012

Pink boost

I vanliga fall så dricker jag inte energidrycker för jag tycker inte om smaken. Men när det är såhär grått och trist ute så kan man verkligen behöva en liten extra kick så när den här rosa snyggingen, framtagen speciellt för kvinnor, dök upp på jobbet så kunde jag inte låta bli.



Kanske ingen smaksensation men helt ok fräsch grapesmak och betydligt bättre än "spy-smaken" från Red bull som jag inte tål. Kan helt klart tänka mig att dricka fler såna här framöver bara för att de är så snygga ;)

onsdag 25 april 2012

Var är våren??

 Just nu känns det faktiskt mest som höst ute. Det har regnat och varit grått i flera dagar och det börjar kännas riktigt trist.

Förra året i början på maj så var det varmt och både gräs och träd var gröna. Barnen var ute och cyklade och hade shorts och t-shirt. Känns låååångt borta i år.

Liten, långårig August med vattkoppor den 5:e maj :)

Tittar man ut nu så är gräset fortfarande brunt och inte en enda björk är grön. Lite tussilago och vitsippor finns det visserligen men mer än så är det inte. Jag som bara längtar efter att få ta fram utemöblerna och göra i ordning på altanen.

Det här olivträdet står inne och väntar på att få komma ut.



Och sen vill jag såklart börja bygga på pallkragarna som det ska vara smultron och jordgubbar i och planter ut mina fina pioner som står inne och blommar för fullt.



onsdag 18 april 2012

Nordiska trädgårdar

I söndags morse så åkte jag och kusin Linda ner mot huvudstaden för att gå på Nordiska trädgårdar på stockholmsmässan. Jag som hatar att köra i Stockholm, är livrädd när det är fler än två filer och trångt som attan körde hela vägen ner med hjälp av min personliga GPS Linda och det gick hur bra som helst. Kände mig dock något stel när jag klev ur bilen efter att jag blåhållt i ratten i ca 30 minuter ;)

I Ambiance´s monter hittade vi jättesöta servetter med två olika sidor från Lene Bjerre.


och även dessa underbara från Sagen vintage design


Mässan var helt ok. Kanske inte lika stor och inspirationsgivande som jag trott. Hade hoppats på mer uppbyggda miljöer och gärna mer blommor, fina saker, möbler och annat att ha ute men det var inte så mycket sånt. Men det fanns såklart massa fint att titta på ändå och vi fick lite tips och ideér som bara ligger och väntar på att snön ska försvinna så man får sätta igång. Vi stannade ända tills mässan stängde för det var då de riktiga fyndpriserna började gälla när alla utställare ville bli av med sina saker. Så vid 18:30 så var vi klara och fullpackade och försökte så gott det gick att få med oss allt vi handlat ut från mässan och bort till bilen. Inte helt lätt och smärtfritt (jag har helt sjuk träninngsvärk i överarmarna och axlarna såhär tre dagar senare) och vi lämnade stora jordkockor efter oss hela vägen ut ;) När vi stuvat in allt i bilen så bar det av hemåt igen. Vi gjorde ett tanka/äta stopp i Uppsala och sen var vi hemma vid 22:30 igen.

Smultronplantor som ska planteras i vita pallkragar med gamla spröjsade fönster



Vi hade verkligen en helt underbar heldag. Så himla skönt att få komma bort och bara rå om sig själv, göra något som man tycker om, med någon man tycker om och inte behöva känna någon stress över huvud taget. Vi pratade och skrattade konstant i över 12 timmar och det gör verkligen gott för själen.

Fyra stora Shirley temple pioner som ska planteras framför planket på altanen så fort det blir varmt nog.



Tusen tack för en underbar dag min älskade kusin.

torsdag 12 april 2012

Toksnygga jeansrumpor

Hittade de här supersnygga jeansen med hängslen och kunde såklart inte låta bli att köpa hem ett varsitt par till grabbarna.

Jättefina pikétröjor som passade perfekt till jeansen fanns det också så tre såna fick det också bli.



Det är absolut inte ofta jag köper lika till hela gänget men när jag hittar såna här gobitar så kan jag lixom inte välja ut bara ett barn som ska få så då måste jag ha till alla tre ;)

måndag 9 april 2012

Tyra 1 år

Förra veckan hade jag goa Malin och hennes ursöta lilla Tyra på fotobesök igen.





Jag blir tokig på att bilderna ser så himla suddiga ut här på bloggen. Är det någon som vet varför det är så?? Klicka på dem och kika så ser ni bättre i alla fall ;)

söndag 8 april 2012

Gullefjun

Idag har vi varit en sväng i Stråtenbo och hälsat på. Barnens tremänningar fick nämligen kycklingar i sina påskägg i år. Japp, ni hörde rätt. Riktiga kycklingar! Så självklart var vi tvugna att åka dit och kika på de fem små fjunen. Så galet små och söta så man bara vill ta med dem hem hela högen. Barnen (och vi vuxna) har gosat och gullat hela eftermiddagen och kvällen och dessutom hade vi turen att bli bjudna på smarrig kladdkaka och grädde också. En riktigt trevlig påskdag!



Skulle mer än gärna vilja ha ett sånt här fint hönshus på gården så vi får se om det blir några kyklingar även här framöver ;)
Bild lånad från Livet på Vestergård.

Tusen tack för gott fika och en mysig eftermiddag kussifin!

lördag 7 april 2012

Vårfint i vardagsrummet

Nu har de svarta ljusstakarna, gråa kuddarna och fårskinnen fått flytta på sig och ge plats åt blommiga kuddar, en rosa pläd och grönt. Fräscht och ljust ska det vara på våren.






Den söta blomman på bordet är tyvär inte min (än). Jag köpte blommor och pysslade i ordning till mamma och mormor i påskpresent och hade mer än gärna köpt mig en likadan men det fanna bara två vita ranunkler så jag får vänta tills de kommer in igen.

Förresten, är det någon som har bra tips på hur man håller liv i just ranunkler?? Hittills har jag aldrig lyckats. De står sig i max en vecka för mig. Inte skoj!

torsdag 5 april 2012

Glad påsk!

I år kom påsken lite snabbare än jag var beredd på så jag hann inte riktigt leta kläder och greja inför grabbarnas påskfirande på dagis. Men som tur är så har de redan lite "gubbkläder" i sina garderober så i år fick det bli snygga, moderna påskgubbar här på domherrestigen.

En riktigt glad och solig påsk önskar vi er!


Mina fina gubbar!

På väg till dagis



söndag 1 april 2012

Mallgroda

Albin har fått en lös tand och lärt sig att knyta skorna och till hösten är det dags för lekis. Det är inte klokt vad han blivit stor våran äldsta prins.

Koncentrerad

Nöjd med sig själv.