lördag 28 juli 2012

Äntligen fick vi SOMMAR

Hej på er!
Nu var det länge sedan sist.

I lördags tröttnade vi ur rejält på vädret hemma och bestämde oss hastigt och lustigt för att åka ner till Kalmar (som visade sol på vädret) och hälsa på älskade mormor och Conny. Vi stuvade in pick, pack och barn i bilen och lämnade ett grått, trist, regnigt Borlänge på måndagen. Ju längre ner i landet vi kom desto bättre blev vädret och väl framme i Kalmar så sken solen och det fanns inte ett moln på himlen.

Nästan framme i Kalmar

 Och så har veckan fortsatt. Bara sol, sol, sol och väääärme! Vi har solat, badat, umgåtts, shoppat, varit i hamnen och ätit glass, träffat släkt, kört en heldag på Ölands djurpark, ätit massa gott och haft det toppen. Det känns helt underbart att ha fått en vecka riktig sommar efter det usla vädret vi fått stå ut med hela semesten.

Första morgonen vaknade vi till detta. UNDERBART! Det är kalmarsund som skymtar mellan träden. Perfekt läge!

Bad på Öland

Paradiset enligt barnen. Piratlandet på Ölands djurpark. Vädret var verkligen kanon och vi hade en underbar dag tillsammans

Jag och August tar en glass och tittar på båtarna i hamnen medans resten av ligan är på bio.

 Om ni undrar varför det är lite kassa bilder så ligger det till såhär att jag är lite trött på den stora kameran när vi är iväg såhär. Pass hela tiden på stranden och djurparken, jag vill kunna lämna filten och bada med barnen och jag vill kunna åka karuseller utan att släpa med stora klumpen eller vara livrädd att den ska vara borta om jag lämnar den obevakad, och eftersom vi åker ner till Kalmar varje sommar och gör ungefär samma saker varje gång så känns det inte så viktigt att fota allt varje år. Så den här gången har jag tagit tre bilder med stora kameran. Det ni ;). Och sen har det blivit någon enstaka bild med mobilen bara. Och det har varit så skönt att slippa tänka på kameran och kunna göra allt med barnen.

I morgon hade vi tänkt att åka antingen över till Varberg eller hem igen men det blir tydligen varken eller för våran bil (jävel) har gått sönder. Så himla typiskt att det ska hända när man är på semester långt hemifrån och såklart en lördag när man måste vänta till måndagen för att kunna få hjälp. Så just nu är vi lite strandade. Det går såklart ingen större nöd på oss eftersom vi bor hos min mormor men det är trist när det inte blir som man tänkt sig, när man inte kommer någon stans alls och när man måste öppna stora plånboken mitt i semestertider. Det är antagligen generatorn som är trasig. Det går inte att starta bilen och det finns ingen ström alls så vi kan inte ens låsa bilen och måste tömma den helt och hållet och bara hålla tummarna för att ingen förstör den i natt.

Nu ska jag och mormor fortsätta våran Skip-Bo turnering.
Ha det gott allihopa!

söndag 15 juli 2012

Ljuvligt

Medans jag väntar på att mina egna små pioner ska växa till sig och bli fler så lånar jag några av mamma. Tog med mig några stycken hem här om dagen när jag var där och vattnade och plockade in posten och sen blandade jag upp dem med lite rosor från min egen trädgård och gjorde ett litet arrangemang på vardagsrumsbordet. Så fina färger och det doftar helt ljuvligt gott.




fredag 13 juli 2012

Säterdalen

Idag tog jag, barnen och Frida en tripp till säterdalen.Vi lyckades pricka in besöket perfekt mellan regnskurarna och fick till och med lite sol.

Fabian tog sig en ridtur


 Och självklart Albin och August med

 Glasspaus

Det fanns ett helt gäng med ursöta kattungar
och det var nog dom som var absolut mest intressanta

Grabbarna klappade och gosade för fullt

 Får och getter klappade vi med

Snygging

Den lilla ponnyn var i alldeles lagom storlek


 Frida och August spanar efter fisk

Lekparken och de stora rutchkanorna hann vi bara med en jättesnabbis för Ulrik Munther och Jerry Williams skulle spela på kvällen så parken stängde. Men det gjorde inget för det började ändå regna precis då.


En toppen eftermiddag med bästa sällskapet blev det och det får nog ta och bli en tur dit snart igen så vi hinner med allt skoj som finns att göra.

torsdag 12 juli 2012

Fixar-väder

Nu när det ändå är helt galet trist väder så har vi dragit igång med ett nytt projek, att göra om på Fabians rum. Vi åkte till ikea igår och inhandlade lite nya möbler, som vi ägnade halva natten åt att montera ;) På måndag ska det målas en fondvägg och sen är det lite småfix kvar bara. Rummet kommer gå i illgrönt, vitt och svart. Helt enligt Fabians önskemål.

En sån här cool plansch i 50x70 kommer pryda rummet



tisdag 10 juli 2012

Den som väntar på något gott...

...väntar ALLTID för länge.
Våran första sommar i huset så fick jag en pion av min farmor som hon tagit från sin egen trädgård. Jag planterade den på ett hörn på huset och den har blivit större och större för varje år. Men inga blommor har det kommit. Det kan tydligen ta 3-4 år för en omplanterad pion att börja blomma. De senaste två åren har det dock kommit små, små knoppar och jag blir superglad och tror att NU kommer blommorna men sen torkar de ut och blir ingenting.


 Men i år så började den äntligen blomma på riktigt.


Det är iofs bara två blommor och de är ganska små, men vad gör det ;)

lördag 7 juli 2012

Några dagar till skogs

I måndags åkte vi upp till mamma och pappa i sommarstugan för några lata, härliga dagar i skogen. Vi hade bara tänkt stanna till onsdagen men blev kvar ända till fredag kväll tack vara det fina vädret. Två riktigt perfekta sommardagar prickade vi in och då blev det självklart:

Sol och bad

 surfing och ring efter båten



grill

och en kväll på bingsjöstämman.

Resten av tiden har vi fiskat, läst, ätit och fikat gott och bara haft det bra.

Bästa mormor och morfar

Kvällsfiske med Josse

Läser i solen

Albin

Fabian och August är ute och ror i lilla Hilma

Id-fiske med alla grabbar

Slingor i solen

Drinkar och bad i tunnan

Flytväst-trädet

Perfekt semester!

söndag 1 juli 2012

Fotodejt

Ja som sagt fick jag agera lite fotograf igen förra veckan. Det var gulliga Maria och hennes tre fina barn som kom på besök för att föreviga nyfödda lillasyster på bild. Pojkarna var såklart mer sugna på att leka med mina grabbar än att vara med på kort men två fina bilder på alla tre tillsammans lyckades vi med i alla fall.



Resten av bilderna blev bara på söta lillasyster. Det var en pigg liten tjej så vi fick börja med bilder där hon var vaken



Men sen på eftermiddagen somnade hon så gott så då passade vi på att stöka och böka lite med henne och fotade för fullt