torsdag 29 juli 2010

Tältsemester

Nu kommer massa bilder från våran tältsemester. Vi köpte oss ett bamba-tält med plats för 12 personer och knökade bil och takbox proppfulla och åkta iväg till Varberg i 4 dagar. Allt gick faktiskt jättebra. Inget gnäll i bilen tack vare DVD:n och alla sov som stockar i tältet.

Första dagen hade vi kanonväder så då passade vi såklart på att bada. Först åkte vi till Apelvikens strand och badade där. En riktig "utomlandsstrand", lång sandstrand och långgrundt. Härligt!

Lilla Fabian och stora havet Efter badet åt vi lunch och sen åkte vi tillbaka till campingen och gick ner till stranden där. En jättemysig strand med både klippor och sandstrand och så är det jätte långgrunt. Barnen badade, klättrade på klipporna och fiskade krabbor.

Krabbfiske
Albin fotade oss

Dag två var det inget badväder. Det var rätt soligt och skönt iofs men det blåste och var rätt mycket moln emellanåt. Så det fick bli en gå-på-stan-dag. Så på förmiddagen ägnade vi oss åt lite shopping. Frammåt kvällen bestämde Albin att vi skulle grilla på campingen så vi köpte en engångsgrill och kött och grejer och satte igång. Vi hade tänkt slippa allt sånt och bara äta "skräpmat" hela veckan men Albin var helt bestämd på att om man tältar så ska man faktiskt grilla utanför tältet också. Och det har han ju såklart helt rätt i ;)

Grillmästarna
Äkta svenssons ;)

Efter maten åkte vi ner till hamnen och kollade på något samba/reggae band som uppträdde och faktiskt var riktigt bra. Barnen dansade och busade i parken brevid

Ander och Albin sitter bänkade
Fabian busar i parken

När uppträdandet var slut gick vi en sväng uppe i Varbergs fästning. Kollade på utsikten, alla båtar, "provade" kanonerna, letade drakar och tittade på solnedgången.


När vi stog uppe på fästningen så såg vi att de höll på att sätta upp en jättestor duk precis nedanför vid havet så vi gick ner dit och tittade och då skulle de börja utomhusbio 30 minuter senare så vi gick och hämtade våran bil och körde dit den och plockade fram filtar och satte oss på gräset med alla andra och tittade.


Det var Arn som visades. Ingen barnfilm direkt. Men Albin är inne i en riddar period just nu så han tyckte att det var spännande och även Fabian och August satt som ljus och åt sina popcorn. Vi stannade väl ungefär en halvtimme och sen åkte vi tillbaka till tältet och somna gott allihopa.


Dag tre var det riktigt skitväder, regn och iskallt. Så då passade vi på att köra en heldag på Ullared. Det var det fler än vi som gjorde kan jag säga. Men det var vi beredda på. Det blev som vanligt en hel del inhandlat och rätt dyrt och proppfullt i bilen ;)

Äkta tältkaos när det är som värst ;)


Sötaste August i Anders stora mössa

Dag fyra var det tänkt att vi skulle åka hem direkt på morgonen. Men vi vaknade till strålande sol så då kändes det inte så kul att sitta i bilen hela dagen. Vi plockade ihop tält och allt och checkade ut och sen åkte vi ner till kallbadhusets strand och badade där.



Efter badet tog vi en sista sväng upp i fästningen och tittade.


Vid 15-tiden satte vi oss i bilen och åkte de 6 timmarna hemåt igen.

Kram kram!!

1 kommentar:

Anonym sa...

Men Åh vad härligt ni ser ut att haft de!!! Kära Ulla hann ni oxå med.. Kanon!! :)

Kramar Äna Käj