söndag 13 maj 2012

Jobbigt!

Senaste veckorna så har jag inte riktigt varit på humör alls och det är därför det inte händer något här i bloggen. Jag hade inte tänkt att berätta något här för jag vet fortfarande inte om det finns något att berätta om egentligen men nu gör jag det ändå Jag har nämligen ända sedan i julas känt något konstigt i min hals. Det tar emot när jag vridet huvudet åt vänster, det knäpper till nästan varje gång jag sväljer och till och från gör det lite ont. Jag har gått runt så länge och väl i tron att det ska försvinna men det har det inte gjort så i mitten på april ringde jag en läkare och fick komma på koll. Han kände att det var något som "tog emot" i min hals och skickade en remiss till röntgen i Falun och den 30 april fick jag komma dit. Efter det fick jag vänta på besked och när brevet äntligen damp ner i brevlådan i torsdags efter två låååånga veckors väntan så stog det inte riktigt det jag önskat. På något märkligt vis vill man att de ska hitta något fel så man får ett svar men samtidigt så vill man ju absolut inte ha något allvarligt fel. Såhär stog det i brevet:
 
 
Hej!
Jag har bett en specialist titta på bilderna. Det är inget som du behöver oroa dig för. Man har sett en 3 mm stor, eller liten, förändring som säkert inget har med att göra det du känner. Ändå vill jag att de ser på det. 
 
 
Det står ju klart och tydligt att jag inte ska oroa mig men ni vet hur man är. Man målar upp skräckscenarion och tänker alltid det värsta så oroa mig är just det enda jag gör. En "förändring" och "specialist" i samma mening låter INTE bra i mina öron och det första jag associerar till när jag hör ordet förändring är ju såklart cancer. Jobbigt, jobbigt, jobbigt! Men nu ska jag försöka bita ihop, sluta tänka på det och hålla mig sysselsatt tills nästa brev eller samtal från läkaren kommer och håller tummarna stenhårt för att det inte är något farligt de upptäckt. Och så återkommer jag här i bloggen när jag mår bättre och känner att blogglusten kommer tillbaka :)

5 kommentarer:

LyckligaPraliner sa...

Oj, förstår att du är orolig! Självklart att man blir det. Jag håller tummarna för att det visar sig vara ofarligt och att det försvinner. Ta hand om dig!

Ann-Louise

Annas hjärtan sa...

Är säker på att det är precis som de skriver - ingenting att oroa sig för - men precis som vi pratade om igår så är det jäkligt klantigt av dem att skriva sådär för man blir ju orolig i alla fall! Ta hand om dig så ses vi och babblar i eftermiddag och syr så maskinen ryker (fast det hoppas vi att den inte gör, gamla bettan!) Kram!

Jag och prinsarna sa...

Lyckliga praliner:
Tack snälla du för dina fina ord :)
Önskar dig en toppendag!
Kram Emelie

Jag och prinsarna sa...

Anna: Ja man blir ju som sagt väldigt orolig och kanske helt i onödan dessutom. Jobbigt och tråkigt! Jajjamensan i em kör vi ett rejs på maskinen och pratar massor :) Alldeles för länge sedan sist.
Kramar

Evelina sa...

Fy då! ♥
Hoppas du får svar snart och såklart så är dom positiva!
Men jag förstår att det känns jobbigt nu innan.
Kram.