fredag 2 juli 2010

Stockholm i mitt hjärta....

Nu är Anders semester igång för fullt så i måndags bestämde vi oss hastigt och lustigt för att åka till Stockholm i några dagar. Vi tog det lugnt och packade och kom iväg vid 2-tiden på måndagen. Fabian och August sov gott och Albin var nöjd och kollade på film ända till Uppsala. Där stannade vi en stund och gick på IKEA en snabbis och fikade lite. Sen fortsatte vi in till Stockholm och lilla essingen, där barnens farfar bor. Vi grillade på balkongen, åt, myste, tittade på fotboll och umgicks. Sent på kvällen åkte vi in till stan till lägenheten vi skulle bo i. Vi bäddade och gjorde oss klara och somnade på studs hela högen.

På tisdagsmorgonen vaknade August redan klockan 7 för det var så ljust. Så vi gick upp, åt frukost, gjorde oss klara och gick ner på stan. Inget var öppet såklart men det var massa folk i farten så vi hade rätt trevligt ändå. När affärerna öppnade handlade vi lite och sen gick vi till Kungsträdgården och myste i det underbara vädret.

Efter det tog vi en vända till slottet och tittade lite


och sen tillbaka till stan och leksaksaffären som vi lovat barnen om de skötte sig hela förmiddagen på stan. Och de gjorde de, galant.


Vid 4-tiden gick vi bortåt hamnen och djurgården och kikade


och sen blev det såklart en helkväll på Gröna Lund.

Vi åkte massa karuseller och käkade sockervadd och senare kom Lars och Annie och gjorde oss sällskap och åt middag. När det var stängningsdax kl 23 var det såklart INGA barn som ville hem, fast efter ca 5 minuter sov alla 3 som stockar ;)

Vi hade bara 2 vagnar med oss så Albin fick dela med August. Han fick sitta och sova, så vi knöt fast honom med filten och bullade upp med kameraväskan och ett par shorts som kudde. Gick galant ;)

Sen blev det en nattpromenad genom stan tillbaka igen. Det är så himla mysigt i storstäderna på sommaren när det är så mycket folk i rörelse. Skulle man gå ner på stan en tisdagskväll kl 23 här i Borlänge så skulle det inte synas en kotte. Viss skillnad ;) När vi kom tillbaka till lägenheten hade klockan precis passerat 24. Lägenheten ligger verkligen perfekt, precis vid Drottninggatan så det är nära till allt. Men det är ett gammalt hus med en urgammal hiss. En sån där fin liten halvmåneformad med galler som man drar för själv som det går in max 2 personer i och det är ju lite charmigt iofs men INTE om man har barnvagnar och sovande barn och det är mitt i natten. Anders fick plocka upp ett barn, jag öppna hissen, Anders åkte upp med ett barn och jag tog trappen (3 trappor) sen av med alla kläder och in med ungen i sängen, ner i hissen båda två och sen göra om proceduren 2 gånger till, sen upp med alla kassar och sen in med barnvagnarna i bilen som stog parkerad utanför. Inte helt smidigt och det tog ca 20 minuter, men det gick och inga barn vaknade :)

På onsdagen sov vi ända till kl 9. Vi gjorde oss i ordning åt frukost, packade, städade och tog med oss grejerna och åkte ner till hamnen och parkerade där. Vi tog en lite tur på stan igen, fikade, tittade på båtar och lite senare gick vi till Djurgården och gick på Aquaria. Jättespännade tyckte alla barn.

Efter det åt vi sen lunch på stan och sen åkte vi hem till Lars och Annie igen och grillade och hade trevligt. Vid 22 packade vi in oss i bilen och begav oss hemmåt. Jag och barnen sov som stockar och stackara Anders körde hela vägen hem.

Med andra ord en riktig toppensemester med strålande sol, massa aktiviteter, glada barn och glada föräldrar.

Kram kram!!

5 kommentarer:

Annas hjärtan sa...

Å vad härligt ni ser ut att ha haft det!

Anonym sa...

Tror jag såg när ni kom hem,om ni kom hem på onsdag natten vid kvart över ett ungefär,cyklade förbi ert hus då och såg att ni packade in för fullt! Så då vet jag varför ni var uppe så länge den kvällen!;-) Ni verkar ha haft några superdagar i Stockholm!! Ha en fortsatt trevlig sommar!!! Kram Maria A

Jag och prinsarna sa...

Maria: Hahah ja det stämmer bra det. Vad gjorde du själv ute så sent?? ;) Du skulle ju hojtat och sagt hej juh ;)Hoppas att ni oxå får en kanonsommar med sol och lata dagar.
Stora kramar

Maria sa...

Kom från en vinkväll i MatsKnuts och var inte kapabel till att köra bil,så det fick bli cykeln lite hurtigt sådär mitt i natta!=)) Ville inte skrämma livet ur er sådär sent plus att rytmen hade börjat infinna sig,så det var bäst att trampa på;-) Stannar till nästa gång!=) Kram Kram!

Anonym sa...

Ser ut som na har haft de riktigt mysigt!! Albin förtåss helt nöjd med att posera brevid Hjälten kan jag tro :)

KramKram Äna Käj