lördag 11 juli 2009

Säterdalen

I dag har jag, Anna och alla barn varit i Säterdalen, trots det ruggiga vädret. Vi packade med fika och regnkläder och var riktigt redo. Väl där bestämde vi oss för att gå och kolla på djuren först så vi började gå åt det hållet men upptäckte ganska snabbt att vi kunde glömma djuren. Det har ju regnat så fruktansvärt mycket de senaste dagarna så det var översvämmningar överallt och det gick inte att komma fram dit. Men barnen tyckte såklart att det var superkul med de enorma vattenpölarna och stövlade glatt i. Det var säkert 30 cm djupt på vissa ställen och det gick ju bra för de större barnen, men INTE för Fabian. Han ramlade såklart och blev liggande. Varken jag eller Anna hade gummistövlar så vi kunde klafsa i och plocka upp honom så vi försökte få Albin och Thilda att hjälpa honom. "Äh, jag tänker INTE hjälpa honom" säger Albin bara och står där och stirrar några meter ifrån. Men snälla Thilda pulsade i alla fall iväg och lyckades få upp Fabian på fötter igen. Det var bara att ta av alla kläder på stackarn som var genomblöt. Fabian är dock inte den som är den utan började bada naken istället för att gnälla. Sen fick vi bädda ner honom ordentligt i vagnen med en flaska varm välling. Efter badandet tog vi en snabb vända i lekparken, lite fika och sen gick vi tillbaka till bilarna. Även Albin och Thilda var dyngsura och det gick att hälla vatten ur deras stövlar. Så kläderna åkte av och barnen fick sitta med filtar i bilen och värmen på högsta effekt. En riktigt trevlig dag hade vi, som vanligt :) Nu ska jag ta tag i alla blöta kläder och skor här medans prinsarna sover.


Här tog vägen slut.


Albin och Thilda stövlar runt i "sjön"


Fabian traskar glatt till att börja med...


...men nu börjar det bli lite läskigt djupt...


...Hjäääälp mig!!!!


Hyggliga polarna står och tittar på ;)


Nöjd Naken-Janne badar vidare

Kram kram!!

2 kommentarer:

Annas hjärtan sa...

Hahaha, våra utflykter blir som små äventyr :-) Inte alltid som vi tänkt oss, vi som trodde vi tänkt på "allt" med windstoppers och galonisar och stövlar och fika. Men man blir en erfarenhet rikare :-) Kram!

Sara sa...

Men hejsan :) såg inte att det var du först men nu känner jag ju igen dig :D
Tack så hemskt mycket. Hmm jaa suddig bakgrund blir de ju när man fokuserar på en viss punkt i bilden :) prova olika inställningar och testa dig fram :) du har ju bra förutsättningar att få grymma bilder med hjälp av kameran.

Shit vad de har regnat uppe hos er helt sjukt :S