måndag 9 augusti 2010

Loppis jakt

Förra måndagen tog jag, August och Frida en lite shoppingvända med siktet på loppisar. Vi åkte uppåt i landet och började med Loftgården i Djurås. Första loppis-skylten hittade vi i Gräv. Vi svängde såklart in och jag fyndade en gammal tvättbräda från 18oo-talet som ska få pryda min tvättstuga. Efter det åkte vi till Insjön där vi oxå hittade en loppis men det vara bara skräp. Äckliga gamla kläder, serietidningar och skit. Så vi kikade lite på Hjultorget istället och sen begav vi oss in till Leksand för lite lunch och en titt på Lantliv och en liten loppis. Efter Leksand bestämde vi oss för att åka till Sågmyra en sväng och det gick en liten mysig väg direkt från Leksand till Sågmyra så vi tog den och njöt av landsbyg, fina gamla hus, utsikt, och massa roliga gamla gatunamn efter vägen. Hittade även där en loppis hos en gullig gammal farbror där Frida fyndade flera grejer. Nästan framme i Sågmyra åkte vi förbi en skylt om Hönshuset (har läst bloggen men aldrig forskat i var butiken ligger) Vi vände såklart och körde dit. En supermysig liten butik i ett gammalt, gammalt hus med lågt i tak och höga trösklar. Massa fint fanns det och både jag och Frida handlade. Sen blev det Calimero och Lager 157 och efter det åkte vi hemmåt. Hittade inte en enda loppis-skylt efter den vägen så det blev raka vägen hem. Vi hade en supermysig dag med massa skratt och roligt shoppande. Det enda negativa skulle väl vara whiplashskadorna vi fick från alla "Aaaaaa-loppis-tvärnit-sväng". Men det var det värt ;)


Kram kram!!

3 kommentarer:

Frida sa...

åh vilken toppen dag vi hade! Haha jaa det blev några rejäla tvärnitar! Vi måste hitta på några fler äventyr snart, ni är bäst!! <3

Evelina sa...

Åh vilka fina saker och vilken underbar dag det måste ha varit, bara å åka runt på loppisar! Lovely!
Exakt vart ligger det där Hönshuset? Skulle vilja dit jag oxå...
Försökte gå in på bloggen, men den va bara för inbjudna?!
Kram.

Jag och prinsarna sa...

Evelina: Ja det var riktigt mysigt faktiskt. Inte så ofta man kommer iväg själv (ett barn med räknas inte ;))sådär. Hönshuset ligger typ 5 minuter från Lager 157. Såg att det satt skyltar där vid stora grusparkeringen om butiken så det är nog inga problem att hitta dit. Vi kom ju från andra hållet så jag kan tyvär inte guida dig helt och hållet. Men åk till lagret så finns det skyltar som sagt :) Hoppas du hittar dit för det var en riktigt mysig liten butik.
Kramar