tisdag 19 april 2011

Prickigt var det här

Här kämpar vi på med vattkopperejset. Albin och Fabian ser ut som sjutton. MASSA prickar och stora bölder. Otäckt! Det kliar som bara den och båda har haft feber till och från och Albin har till och med spytt. Kvällarna och nätterna är värst då det bara är kli och gråt. Vi sprayar med någon spray som ska torka ut kopporna och lindra klådan och det verkar fungera hyfsat i alla fall. Jag hoppas verkligen att vi är på sluttampen nu och att det ska börja vända så killarna börjar må bättre. Sen är det bara att vänta in August som antagligen åker på det nån gång till nästa helg. Ska bli så himla skönt att ha vattkopporna avklarade och aldrig mer behöva tänka på det.


Fabian pratar i telefon med mormor


Albin lindrar klådan i duschen

Det ser så himla mycket lindrigare ut på bild. I verkligheten så är de fullsmockade i prickar som är variga och äckliga och helt ploffsiga och svullna i ansiktet av alla prickar som sitter dumt till i öronen, på munnen, i näsan och i ögonen.


Jag känner mig faktiskt lite taskig som medvetet smittade ner grabbarna men samtidigt så vill jag gärna att de ska ha vattkoppor nu när de är så små som möjligt. Det brukar vara lindrigare då och de är inte så pass stora att de skäms över prickarna eller missar en hel vecka i skolan. Och nu känns som en ganska bra tid innan det blir för varmt ute och det krockar inte med något annat roligt som semster, födelsedagar eller någon högtid. Så jag är ändå nöjd med timingen och det tackar vi familjen Botheim för :)

1 kommentar:

Lovilin sa...

Här kämpar vi också på med samma baciller! Linn och Lovisa har nu så Rasmus får väl till nästa vecka. Linn har haft det lite jobbigt med klädan, men jag hoppas vi är på sluttampen nu.
Vad är det för spray ni använder, har en känsla av att Rasmus inte kommer vara lika medgörlig på att inte klia.

Kram
Linda