fredag 30 mars 2012

Påskpiff och ishavsvindar

 All snö är äntligen helt borta och det känns verkligen vårigt ute. Idag blåser det iofs ishavsvindar och är jättekallt men i helgen var det soligt och varmt så då passade vi på att krattade bort allt grus från gräsmattan och började rensa häcken och fylla på med ny täckbark. I år ska det på ett rejält lager för jag är så galet trött på att rensa den där förbaskade häcken flera gånger varje år. Lagom tills man kommit runt huset så är det dax att börja om igen. Någon som har bra tips på hur man håller ogräset borta??

 
August och Farmor hjälps åt.
Här om kvällen åkte jag och Fabian ner till Blomsterlandet och köpte lite nya våriga blommor att ha på trappen och fina fjädrar i brunt, vitt och rosa. Så idag har vi börjat smygpynta lite inför påsken.

Stora blomlådan på framsidan pryds av påskris och fjädrar


På trappen fick stolen komma fram igen och på den en stor zinkbalja med påskiga blommor och en välkommen-skylt






onsdag 28 mars 2012

Thailand 2013??

Nu börjar jag bli sådär galet sugen på att boka en resa. Jag vet att vi precis varit iväg och vi borde känna oss nöjda, men icke ;) Det känns som att suget efter att komma till solen och värmen bara blir större ju oftare man åker. Som ett beroende. Egentligen så skulle jag vilja boka en resa och pysa iväg redan till hösten bara för att komma iväg så snart som möjligt men efter Thailandsresan så känns det mer lockande att spara lite extra och åka långt bort mitt i vintern. Det var så himla skönt att åka bort i januari och korta ner den långa vintern med två veckor och samla på sig lite sol och energi när man är som mest trött på allt. Vi har tyvär inte råd med både och så det lutar åt att det blir en långresa till framåt janari-februari nästa år. Sist vi var iväg så var vi på Phuket, Kamala beach. Och nu skulle vi vilja se något annat ställe i Thailand eller eventuellt Vietnam. Så därför tänkte jag fråga er kära läsare :) Har ni varit på något superställe som ni kan tipsa om??

Längtar tillbaka till sol och lata dagar




torsdag 22 mars 2012

Apropå kussifin

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag en kusin och inte vilken kusin som helst utan en helt galet duktig kusin. Känner ingen som kan pyssla och greja som henne. Hon sveper ihop en tv-bänk på två röda, bygger "hus" till soptunnorna, staket, tapetserar om, snickrar matsalsgrupper och vitrinskåp, syr och pysslar som en gud. Det finns inget som Linda inte kan. Hon har grym smak, superfint och mysigt hemma och till råga på allt så är hon galet trevlig oxå. Solklart att vi är släkt med andra ord ;)
Kika gärna in i hennes blogg och inspireras av allt fint.

Det här lusthuset skulle jag bra gärna vilja flytta över till min egen gård

 Höstmysigt

Som taget ur en katalog

Fiiint

Barnrum

Ja, jag skulle nog kunna flytta in hos henne rakt av bara ;)

Och är du snabb så kanske du har turen att lägga vantarna på några av hennes fina saker som är till salu just nu.


tisdag 20 mars 2012

Lovely day

Idag har vi haft huset fullt hela dagen lång. Jätteroligt! Först var det såklart jobb och dagis till kl 13 men på eftermiddagen hade vi Anna och barnen här på sydejt. Vi gjorde klart en beställning och Anna hann pyssla med sin fina vimpel i jeanstyg och jag gjorde klart den som ska hänga på Augusts rum.

Vimpeln är dubbelt så lång och ska inte alls hänga på sängen sen utan på väggen.


Precis när Anna och c/o var på väg hem så ringde kussifin och frågade om hon och barnen fick komma förbi en sväng och självklart fick de det. Bus, babbel och våfflor hann vi med. Det är inte varje dag man hinner med att dejta två av sina bästa vänner :)
Tack för besöket fina ni!

måndag 19 mars 2012

Sunshine

Helgen har vi spenderat i Lofsdalen. Anders faster har en stuga där som vi hyrde torsdag till söndag. Liiite långt (30 mil) tycker jag nog att det är att sitta och åka dit men när man väl är där så är det helt klart värt besväret. Ett helt perfekt ställe för barnen med jättefin, stor stuga och lagom stort område, mycket aktiviteter, bra nybörjarbackar och inte så himla mycket folk i backen. Solen har strålat från en klarblå himmel precis hela helgen så vi hade verkligen tur med vädret och vi har njutit till max. Vi har åkt slalom, ätit gott, solat, bowlat, lekt både i den stora lekparken ute och inne på leklandet och somnat ovaggat på kvällarna. Albin har lärt sig att åka riktigt bra nu och har åkt upp med Anders i stolsliften flera gånger och ner i de stora backarna utan problem. Jätteroligt! Nästa år hoppas jag på att August lärt sig åka så pass bra att jag oxå kan vara med och åka för man blir ganska så sugen när man står och tittar på. Men först måste jag skaffa mig en slalomutrustning och öva lite för det var typ 15 år sedan jag stog på ett par skidor sist ;)

Klarblått

Full fart på boben

August har blivit jätteduktig och klarar liften bra


och åker så snön sprutar ;)

Vi 2

Bowling i underställen


 Albin showar i liften

Backarna

Toknisse

Glidarn

onsdag 14 mars 2012

American dream

Nu när jag äntligen fått hem sängen så blev jag så himla sugen på att dra igång med resten av pysslet till Augusts "nya" rum, så i går började jag på en vimpel i lite amerikansk stil. Hade inte allt material hemma men den är påbörjad och i huvudet så vet jag precis hur den ska se ut ;)

 
Marint, rött och vitt


måndag 12 mars 2012

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Men det blir nog riktigt bra ändå ;)

Jag har ju varit på jakt efter en ny säng till August i några veckor nu och den rätta har inte dykt upp. Några gobitar har jag hittat men de flesta finns alldeles för långt borta eller så kostar de 3000-4000 kr och det har jag ingen lust att betala. Och nu orkar jag inte vänta längre så jag har faktiskt köpt en säng. Den är raka motsatsen till det snirkliga jag hade tänkt mig men jag tror att det blir riktigt bra när den kommer på plats ändå. Den kostade bara 1000 kr och fanns här i stan så det kändes som ett bra alternativ och skulle drömsängen dyka upp så är det ju bara att sälja den här och köpa en ny ;) Nu har vi ju svärmor här på besök (på obestämd tid) och hon sover på Augusts rum så än blir det ingen makeover där inne. Men jag har ändå massa fix och pyssel som vimplar, kuddar och gardiner att göra klart innan det är dags att sätta igång där inne.


I kväll åker vi och hämtar hem den :)

tisdag 6 mars 2012

Var finns den rätta??

Gud vad det är jobbigt när man vet precis vad man vill ha, man vill ha det NU och man hittar det INGENSTANS.

Har letat växasäng till August ett bra tag nu men hittar liksom inte den rätta och hutlöst dyra är de flesta också. Hittade en på blocket som var så nära perfekt det går att komma, i Borlänge och till helt acceptabla 2000 kr. Men tror ni jag hann på den?? Nope, självklart inte. Och det grämer mig så fruktansvärt att jag missade den. Och nu duger lixom inte riktigt något annat. Har hittat flera fina men då finns de alldeles för långt borta, är för breda, för små eller så kostar de 3300 kr och det är fasen på smärtgränsen alltså.

Den som jag ville ha från början men fet-missade :(

Den här finns här i Borlänge för 3300 kr (DYYYR) men då får jag den vitmålad. Lite väl "blaffig" för ett barnrum kanske? Eller är det bara för att den är brun den känns så?

Den här finns oxå här i närheten. Fin modell tycker jag men då måste jag måla om den och det svider ju lite att betala 2500 kr och ändå behöva lägga massa jobb (och pengar) på den.


Hur ska jag göra? Vilken är finast? Ska jag vänta?
Har du något bra tips på var det kan finnas något liknande att få tag i? HJÄLP mig snälla ni!!!

måndag 5 mars 2012

Familjen tajkon i tidningen

I onsdags tog vi med oss farmor för en heldag på leklandet i Falun. Vi började med lunch på McDonalds och sen körde vi fullt ös i flera timmar. Precis när vi började känna att nu är det nog dax att börja åka hemåt så kom två tjejer emot oss. Den ena med kameran i högsta hugg och den andra med ett anteckningsblock i näven så det bara skrek "tidningen" om dem och jag försökte liksom att inte titta på dem, få dem att gå förbi. Men nejda, klart som attan att de kom fram och frågade om vi ville vara med. Jag försökte mig på ett njae, det var vi nog inte så himla sugna på, men då röck Albin in som räddaren i nöden och sa att det ville vi visst det. Så det var bara att gilla läget och svara på deras frågor om nya vab-regler. Och medans jag pratade så fotade de såklart, därav den snygga minen på lilla bilden i reportaget ;) Och sen tyckte de att det vore ju jätteroligt om hela familjen kunde hoppa tillsammans på studsmattan så det var bara att kliva upp och hoppa ;)

 Hon tog typ 100 bilder när vi hoppade och utav dem var tydligen den här den bästa så jag vill absolut inte veta hur de övriga 99 bilderna såg ut ;)


Klicka på bilden så kommer du till artikeln.