måndag 6 september 2010

Stockholms (mar) dröm

Åh vilken underbar helg vi haft. Solen har strålat, barnen har varit glada och snälla hela tiden. Vi har hunnit med jätte mycket och shoppat massa roligt. Bara njutit!

Eller så LJUGER jag så jag tror mig själv.

Här kommer the real thing

Det började redan innan vi ens kommit iväg. Alla krånglade och vi blev jätte sena. Var framme i Uppsala kring 13.30 ungefär och stannade och åt på IKEA. Alla barn vägrade äta köttfärssåsen som var "skiiiiiit äcklig". Så den där lilla snålglasspinnen var det enda de åt. Vi skulle köpa skor på Sko punkten och under tiden vi skulle prova på alla barn så hann Fabian smita ut ur affären och ut på parkeringen 3 gånger och August klättrade på en jättehög stege så fort han fick en chans och välta en stor plastback med skor och Albin stog med sina skor i kassan och gapade om att vi skulle betaaaaaala. Efter skoinköpen så köpte vi chips och annat snacks till kvällen och sen fortsatte vi mot Stockholm. Vid 16-tiden var vi framme vid Naturhistoriska och ställde oss i biljettkön. När det var våran tur så fick vi veta att det var 5-års gräns på cosmonova så Albin blev såklart jättebesviken och fick ett "litet" utbrott. Vi fick nöja oss med utställningen och tack och lov så var barnen faktiskt ganska nöjda med bara den ändå. Efter museet åkte vi in till stan och packade in oss i lägenheten, klädde oss varmt och gick ner på stan och åt middag. August sov sig igenom den så det gick ganska smärtfritt. När vi kom tillbaka till lägenheten vara alla trötta utom August såklart. Albin och Fabian var högljudda som sjutton (lyhörd lägenhet) och brottades och for runt som galningar. Efter lite tv tittade och chips och mycket om och men så somnade vi i alla fall, hela bunten.

På lördagsmorgonen gjorde vi oss klara och packade ihop grejerna och gick ner på stan. Vi kikade runt i lite butiker, barnen fick handla en varsin grej på leksaksaffären och sen åt vi på McDonlads innan det var biodax för Anders och Albin som skulle se Toy story 3 i 3D. Medans de var på bio så köpte jag och småkillarna jordgubbar på hötorget och myster i solen.

Vi handlade lite nya kläder och gick runt och kikade på folk. Efter bion gick vi tillbaka till lägenheten, stuvade in allt i bilen och åkte ner till hamnen och skulle checka in. Barnen satt och tjatade och bråkade i bilkön och när vi äntligen fick köra ombord på båten så hade alla 3 precis somnat. Så 3 åskmoln och massa packning fick vi bära till hytten. Sen är hela båtresan ett enda stort blurr av ett litet barn som inte ville sitta i vagnen, gallskrek så fort han inte fick som han ville och bajsade typ 200 gånger, två "stora" barn som var mer vilda än tama. For runt, fäktades, gapade, skrek, tjatade och bråkade om precis allt. Om vem som skulle sitta bredvid vem, om vilken säng man skulle sova i, vem som skulle trycka på hissknappen, vem som kom först, vem som var snabbast, starkast, modigast osv och två trötta päron som skällde, mutade, hotade, lirkade, pratade, förklarade och försökte med allt. Och de tre buféerna som vi fick genomlida vill jag knappt ens tala om. Mardröm! Jag hade inga höga förväntingar, jag vet att barn är barn men det här var något i hästväg. Jag hämtade mat till alla barn medans Anders satt vid bordet med dem. De började peta lite i maten och lagom tills jag var tillbaka med min mat så hade de redan ätit en halv köttbulle var och tröttnat på att sitta stilla. Anders gick och hämtade mat till sig och jag hämtade efterrätt till barnen och åt sedan min kalla mat. När Anders kom tillbaka med sin mat var glassen uppäten och barnen klara och ville därifrån = spring och tjat. Så vi fick kasta i oss lite mat och yttepytte efterrätt och sedan gå. Sen gick vi till hytten och duschade och bytte om och därifrån och fram till läggning gick det faktiskt galant. Barnen var glada, snälla och dansade och drack barndrink med jordgubb.
Albin showade som en tok och hade ett helt harem av medelålders damer som dansade med honom.

Läggdax


Klockan 23.30 somnade alla ovaggade.

På söndag morgon vaknade August kl 7 och var pigg som en mört så det var bara att gå upp, hela familjen. Alla, utom August, var trötta och griniga. Vi sjöng för prinsen som fyllde 1 år.


Sen vad det dax för frukostbufée och samma fiasko som kvällen innan. Efter det kikade vi runt på båten.


Under tiden var det tjat, tjat, tjat om saker i tax free, spelautomater, ut och titta, in och titta och lekhörnor fram tills lunchbuféen. Samma fiasko igen, om inte värre för den här gången så hällde August ut sin äppeljuice över min mattallrik och jag orkade inte ens hämta nytt för det var super lång kö och barnen var redan klara för länge sedan. Sen ner till hytten och packa iordning. Bråk, bråk, bråk. Och sen ner till bilen och HEM. Äntligen! Alla barnen sov hela vägen hem och jag lika så. Helt utmattade hela bunten.

Barnen brukar vara duktiga på att uppföra sig när vi är iväg. De tycker om när det händer grejer och när de får vara med. Men den här gången gick det inte alls. Vet inte vad det var men usch vad vi har bråkat och tjafsat hela helgen. Men vi hade faktiskt riktigt roligt och mysigt emellanåt oxå så det var inte helt bortkastat. Vi är en erfarenhet rikare och vi vet att vi inte ska åka på någon kryssning med våra små monster på väldigt många år framöver ;)

Kram kram!!

2 kommentarer:

Lovilin sa...

Hihi, skönt att höra att det inte bara är vår familj som reser runt i stundtals kaos!!

Anonym sa...

oj oj det var nog jättejobbigt förstår jag. nästa kryssning bör nog bli barnledig. kramar gagga