måndag 19 december 2011

Galet god sallad

Linda, här kommer receptet ;)

Om ni ska ha gäster och vill bjuda på något riktigt gott så ska ni få ett recept på en supergod sallad av mig. Egentligen är det familjen Belfiore vi har att tacka för den för det var hos dem vi blev bjudna på den första gången. Det var inte exakt samma saker i den och kycklingen var gjord i ugnen, men det är ju det som är så himla bra med sallad  för man kan ha i precis det som man själv tycker om eller det man har hemma för tillfället. Vi har bjudit på den vid många tillfällen bla vid dop, kalas och middagar och den är alltid lika poppis.


Dela kycklingfileer i mindre bitar och stek i smör. Krydda med kaj P´s grillkrydda (viktigt, viktigt för det är den som gör den goooda smaken)
koka några portioner bulgur

mixa ihop en sallad av tex
salladsmix (olika salladssorter)
gurka
rödlök
rivna morötter
fetaost
soltorkad tomat
färska champinjoner
avocado
när bulguren svalnat häll ner den i salladen och blanda och lägg kycklingbitarna överst.
SÅS
Häll lite vatten i stekpannan där du stekt kycklingen och låt det koka upp. Häll ca ½ dl av vattnet genom en sil ner i 5 dl creme fraiche och pressa ner en vitlöksklyfta eller två och i med lite extra kaj p´s grillkrydda.

Servera med nybakat bröd. Eller gör som mig och fuska ;)  Fråga i affären om du får köpa frysta bakeoff baguetter (de stora som brukar vara färdiggräddade)  värm dem själv hemma i ugnen. 180 grader ca 10 minuter. Supergott!

4 kommentarer:

Carro sa...

Vad är de för krydda vart köper man den?

Fru B sa...

Låter god!!

Jag och prinsarna sa...

Carro: Kryddan finns på nästan alla butiker. Märket heter kaj P. En mörk 6-kantig burk med rött lock på. Ett måste i köket ;)
Kram

Linda sa...

Å tack Emelie, det lät supergott! Det ska jag absolut testa laga! :)