torsdag 29 januari 2009

26 bast

Jaha, då fyller man 26 år idag då. Det är ju för sjutton inte klokt. Jag kan börja säga "för 20 år sedan hände det och det" då är man gammal. Fast jag känner mig som 18 och man är ju inte äldre än man gör sig. Och 26 är väl ingen ålder heller. Jag har ju ändå kommit en bit på väg med sambo, hus och 2 barn så jag behöver i alla fall inte känna mig stressad på något vis. Men 26 alltså, det svider liiite....

I går var familjen här på lite födelsedagsfika. Riktigt trevligt! Fick fira en dag tidigare dels för att min ena bror skulle till England idag och dels för att jag ska jobba i kväll. Skoj va? Sitta i Hemköpskassan på sin födelsedag. Vilken present! Fast jag har fått andra fina presenter oxå. Bla pengar, blommor och en disktrasa (!?) igår. Och i morse blev jag uppvaktad av alla mina grabbar med en klocka, parfym och badskum. Så nu måste jag iväg till kupolen nån dag och uppdatera garderoben med lite nya vårkläder. Ska bli superskoj att få shoppa loss åt sig själv för en gångs skull. Och därför så kommer jag väl hem tomhänt oxå, brukar vara så.

Nu ska vi sätta fart här. Ska snart ner på stan och äta födelsedagslunch på Coco thai.

Kram kram!!

onsdag 28 januari 2009

Tips

Här kommer ett litet tips till er som har lika huliganiga barn som jag har. Både Albin och Fabian är experter på att riva ut alla pussel och sedan kliva på kartongerna. Så det finns inte en hel pusselkartong i detta hus. Egentligen så skulle jag kunna lösa problemet hur lätt som helst genom att förvara pusslen högt upp så barnen inte kommer åt dem, men det vill jag inte för Albin älskar att pussla och jag vill att han ska kunna göra det utan att behöva fråga först. Så jag har letat runt som en tok efter några tåliga men roliga små lådor att lägga pusslen i istället. Men allt jag hittat har kostat från 30 kr styck och uppåt och det blir alldelses för dyrt till ca 20 pussel. Och fram till nu så har jag vägrat att köpa plaslådor, men idag fick jag nog av alla utspridda pussel och slängde mig iväg på låd-jakt och jag hittade faktiskt hyfsade plastlådor på Rusta för 10 kr styck som fick duga. Och här är reslutatet:


4 av pusslen på plats i sina nya lådor

Det funkar superbra hittills. Även om barnen river ut lådorna så ramlar i alla fall inte alla pusselbitar ut och det går betydligt mycket snabbare att städa upp efter dem.

Kram kram!!

Berg av bullar

Idag har det bakats bullar hos oss. Både jag och Albin fyller år snart så det är bäst att ladda upp ordentligt. Så ca 100 bullar blev det tillslut. Jag har dragit mig för det och skjutit upp det in i det sista, men nu är de gjort och det gick hur bra som helst. Inget krångel och brända bullar som det brukar bli när stressade jag är i farten. Eller nu ljuger jag. Klantade mig faktikt lite. Gräddade de två första plåtarna på grill innan jag upptäckte det. Men det märktes inte på bullarna så det räknas inte ;)



Nu ska vi sätta oss och äta alldeles nybakta, varma , goa bullar och dricka mjölk. Det ni!

Kram kram!!

tisdag 27 januari 2009

Busungar

Busungar i pyjamas. Albin är inte sen på att utnyttja lillebrorsan när det behövs. Fast Fabian ser ju inte ut att lida förståss ;)





Kram kram!!

måndag 26 januari 2009

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Har haft en jättemysig helg i Orsa grönklitt, trots det ruggiga vädret. Vi har varit ute och lekt, åkt bob och pulka i halv storm och ätit god mat, bastat och myst. "Stugan" som vi bodde i var på 150kvm och så himla fin. På nedre plan fanns, hall, tvättstuga, badrum, kök, matplats och vardagsrum och på loftet fanns 3 stora sovrum och badrum. Kändes riktigt lyxigt. Det fanns verkligen alla bekvämligheter man kan tänkas behöva, tvättstuga på 20kvm med tvättmaskin, tumlare och 5 garderober. Det fanns diskmaskin, braskamin, bastu, inredningstidningar i ett bruka-ställ och en ljuslykta för 1600kr på toaletten. Inte helt fel va? ;)


Fabian fick åka pulkavagn, funkade hur bra som helst.


Brillor behövdes i stormen


Albin rustad för riktigt vinterväder

Fabbe åker bob


Gungar i ovädret

Nedre plan taget från hallen. Tvättstuga precis före trappen, badrum bakom trappen, kök längst till höger, matplats mitt på och tv-hörnan längst bort.


Köket och en skymt av hallen


Matplatsen med höga fönster och fin utsikt


Ett utav sovrummen


Badrummet med dyra lyktan i hörnet och bastun till höger.
Tänk bort toaborsten på handfatet ;)


Bastun

Kram kram!!

fredag 23 januari 2009

Minisemester

I morgon bitti pyser vi till Orsa grönklitt. Mina föräldrar har lånat en stuga genom pappas jobb och vi hade turen att få vara med på ett litet hörn. Tyvär så ska det ju bli oväder i helgen, men det är som det är. Stugan ska i alla fall vara riktigt fin så i värsta fall så får vi väl sitta inne och spela kort och basta. Hur som helst så ska det bli riktigt roligt att komma iväg lite och som ni förstår kommer det inte hända så mycket i bloggen. Men det kommer en rapport och bilder så fort vi kommit hem. Trevlig helg på er.

Kram kram

onsdag 21 januari 2009

Gårdagens outfit

I går morse såg Albin ut såhär när han skulle till dagis. Riktigt snygg med nya tröjan, solbrillor och snorkel i högsta hugg. Han var jägare. Och det gick inte att övertala honom till att lämna det hemma så han fick åka iväg i hela munderingen. Lyckades i alla fall lura av honom snorkeln inne på dagis, men brillorna behöll han på hela dagen.



Kram kram

tisdag 20 januari 2009

Shopping på rean

Idag har jag shoppat loss på Lindex. Halva reapriset. Super! Jag hittade en hel del faktiskt. Alldelse för mycket till att börja med, men jag tänkte faktiskt lite ekonomiskt den här gången och köpte bara det som jag verkligen tyckte att barnen behövde. Så jag hängde nog tillbaka ungefär hälften tillslut. Jag är impad över mig själv;) Det som fick följa med hem var i alla fall 2 vita vanliga t-shirts (perfekta under) och 3 par mjukisbyxor till Fabian och detta:


Superbra fleecefodrade regnkläder. Köpte en jacka och 2 byxor i olika storlekar. Skulle kostat 700 kr till fullpris. Jag betalade 200 kr för det. Nöjd :)


Sen fick grabbarna en varsin 5 myror-tröja


Det kan inte bli bättre till en 3-åring alltså. En bajsande elefant och en 3:a ;) Albin var helnöjd.

Sen blev det även lite annat småplock från andra affärer. Efter shoppingen så åkte jag ner på stan och hämtade thaimat och åkte hem till mina sjuka boys och åt. Gott, gott!!

Nu är det läggdax här.

Kram kram!!

söndag 18 januari 2009

Nalle till en liten prinsessa

Min goa kusin Linda och hennes man David ska få barn i slutet på januari och ingen är gladare än jag, för det är verkligen deras tur nu. Självklart har dom fått en liten nalle som ska följa med till BB och värma den lilla prinsessan. Håller tummarna för att allt ska gå bra. Lycka till!



Kram kram!!

Söta godispåsar

Håller ni inte med om att man blir extra lockad att köpa godis när det finns såna här ruskigt söta godisåpsar. Godisburkarna i nederkanten får mig att tänka på den mysiga godisaffären som Pippi, Tommy och Annika besöker i filmen. Varför finns det inte såna nu för tiden??





Kram kram!!

Fabian går

Nu spriger våran minsting runt för fullt. Är nog dax att skaffa en till liten snart ;) Fabian stog stadigt redan när han var 8 månader och har gått korta sträckor länge men det dröjde ända fram till 1-års dagen innan han började gå helt och hållet. Så nu är det full fart här hemma.



Det är lite roligt för att Albin och Fabian har varit nästan exakta när det gäller det mesta. Albin fick sin första tand på 5-månaders dagen och Fabian var 5 månader och två dagar. De satt, ålade, kröp och gick med några dagars mellanrum bara. Och har ungefär lika många ord vid samma ålder. Fast dom är helt olika personligheter och är inte ett dugg lika till utseende. Albin har brunt hår och bruna ögon och är en liten mjukis som gärna tar det lite lugnt medans Fabian är motsatsen. Blond, blåögd och han bara busar och röjer runt från att han slår upp ögonen på morgonen. Han brottar ner sin stackars storebror som vill vara ifred och förstör precis allt som han bygger ihop. Albin gråter och skriker på hjälp och Fabian bara skrattar och tycker att det är jätteroligt. En liten terrorist med andra ord ;)



Albin är såklart inget helgon han heller, han tjuvnyper och puttar gärna sin lillebror när ingen ser och svära och slåss kan han oxå. Känner på mig att dom där två kommer bli en fin duo som kommer driva en till vansinne när dom blir lite större.

Fast dom har såklart sina stunder oxå. När dom är så snälla mot varandra, pussas, kramas, myser och säger snälla saker. Så det blir nog ordningen på mina små prinsar ändå tillslut :)









Kram kram!!

torsdag 15 januari 2009

MOVIENIGHT

I går kväll var jag och Anna på bio. Så himla roligt och skönt att komma iväg utan barnen för en gångs skull. Tror faktiskt att det var första gången vi gjorde något tillsammans utan barnen. Det kändes nästa som att vi var på rymmen. Helt barnfria.Vi var såklart lite taktiska och valde den längsta filmen som fanns så vi skulle få njuta av tillfället så länge som möjligt. Så det blev Australia



och den var faktiskt riktigt bra och sevärd. Trots att den var nästan 3 timmar så kändes det inte alls långt. Och vi hade bunkrat upp ordentligt med en varsin popcorn (största såklart)



läsk och godispåse, så vi inte skulle hinna svälta ihjäl ;) Efter bion så blev vi sittandes i bilen utanför vårat hus och babblade i över en halvtimme och klockan passerade 23 och det är i absolut senaste laget för oss småbarnsmammor som ska upp på morgonkvisten och släpa barn till dagis så vi bestämde att en promenad kanske skulle vara på sin plats dagen efter så vi fick prata färdigt.

Så i morse kl 9 så körde vi faktiskt en 3-timmars promenad. Och det gick riktigt bra trots min urkassa kondis. Mördarbacken upp till mellsta är inte rolig alltså men när man väl klarat av den så kan man gå hur långt som helst.

I kväll ska jag in till Falun och fika lite med Frida och Madde, ska bli kanonmysigt. Har ju gjort av med lite kalorier under promenaden tidigare så jag måste ju fylla på fettdepåerna, för ner i vikt vill man ju absolut inte gå ;)

Kram kram!!

tisdag 13 januari 2009

My milkshake brings all the boys to the yard...

...eller kanske inte. Haha ;)

Men vi gör i alla fall en hel del milkshake och smoothies hemma hos oss nu sedan den här godingen dök upp i vårat kök.



Man kan göra mycket smaskigt med den. Iofs så har vi haft en blender innan men den är vit och själva kannan är i plast och det är ju såklart inte lika skoj. Så nu kör vi friskt på såna här godingar hemma hos oss.




Mmmmmm......

Kram kram

Dans på Stora björn

Förra tisdagen så svängde Albin sina lurviga på Stora björn för första gången. Och så roligt som han hade så är jag övertygad om att det inte var sista gången han satte sin fot där ;)
Det var alltså på årets julgransplundring vi var och det var verkligen fullsmockat med barn och vuxna. Det var dans och fika för hela slanten. Precis vad 3-åringar gillar :)






Albin tar en liten paus


Små grodorna




Glass dax


Brorsan fick oxå vara med på ett litet hörn





Kram kram!

Fabian gillar fruktsallad





Kram kram!!

söndag 11 januari 2009

I´m back på Hemköp!!

I går hade vi fullt upp hela dagen. På förmiddagen så var vi hemma hos Björn, Malin, Felix och Texas och hälsade på. Vi skulle bara dit en supersnabbis men pojkarna lekte så bra och hade så roligt och vi vuxna hade så trevligt så vi stannade kvar och hade turen att bli bjudna på lunch.

Precis när vi kom hem så ringde Linda och David och frågade vad vi hade för planer för kvällen. Eftersom vi inte hade några så bokade vi såklart in en date och dom dök upp lite senare. Vi åt langos, så fruktansvärt gott. Det vattnar sig i munnen bara jag skriver ordet. Langos :P Vitlöksolja, räkor, skinka, rödlök, ost och gräddfil. Mmmmm känner ni inte?? Egenligen så är jag lite för slö för att göra langos eftersom bröden är så trista att göra och det är så sulligt att fritera dem. Men jag fick ett supertips av Terese här om dagen. Hur simpelt som helst. Man tog bara våffelmix och saltade lite och så gjorde man lite mindre våfflor. Funkade hur bra som helst, lätt smidigt och nästan lika gott som riktiga bröd. Skulle såklart fotat maten igår så ni kunde fått se hur smaskigt det såg ut men jag hade så fullt upp med att proppa i mig godsakerna så jag glömde helt av det. Men jag bjussar på en lånad bild i alla fall. Efter maten blev det popcorn och babbel ända till kl 02.45 i natt. Hade så himla trevligt. Bästa kusin :)



Så i morse när klockan ringde 09.00 så kände jag mig inte pigg kan jag ju erkänna. Men jag skulle till jobbet för att köra en liten snabbuppdatering inför mogondagen så det var bara att kliva upp och ge sig iväg. Det var Malin och Sandra som jobbade så jag fick bästa möjliga hjälp. Vad vore Hemköp utan er brudar?? INGET kan jag lova!! Allt gick faktiskt superbra. Det sitter nog baske mig i ryggmärgen vid det här laget. Trots att det var över ett år sedan jag jobbade sist så känndes det som att det var igår. Lite nya system och rutiner var det såklart. Och en jäkla massa ny personal men det mesta var sig likt. Speciellt kunderna ;) Så efter ca 1,5 timme i kassan så kändes det som att det satt. Så nu är jag redo inför morgondagen. Hoppas jag ;)



Nu ska vi svepa ihop lite fruktsallad med grädde här och frossa i oss. Smaskens!!

Kram kram

torsdag 8 januari 2009

Bloggtorka

Sorry allihopa, nu är det lite bloggtorka igen. Händer inget särskilt här. Vi njuter av de sista dagarna innan dagis och jobb sätter igång på måndag igen. Fy, jag fasar nästan. Det är så underbart skönt med sovmorgon. När man kan ta morgonen i sitt eget tempo, mysa runt i pyjamasen extra länge och äta sen frukost. Härligt!

Igår hade vi besök av Terese och Alma. Jätteroligt! Och idag har vi varit och hälsat på hos Matina, Lukas och nya lilla Tim. Åh vad man blir bebissugen när man håller såna där små pluttar.

Här om dagen så damp det ner en inbjudan till klassträff i min postlåda. Det var tydligen 10 år sedan jag slutade 9:an. Det är ju inte klokt! Hur gammal har man blivit egentligen!?? Måste verkligen försöka och hitta något supersnyggt att ha på mig då. Man måste ju visa upp sin bästa sida. Speciellt eftersom jag är den enda (vad jag vet) i min gamla klass som har barn och två dessutom. Det får inte synas ;)

♥ Kram Emelie ♥

lördag 3 januari 2009

Plättbacken

I fredags så var vi i plättbacken och hade en riktigt mysig förmiddag. Familjen Blom/Botheim var där med halva släkten och frågade om vi ville följa med och det tackar man självklart inte nej till. Det var kanonväder och så mysigt. Tyvär började både Albin och Thilda att frysa efter bara några åk och ville hem men dom höll tappert ut så vi hann med lite korvgrillning oxå. En riktig kanondag förutom frusna små barn. Vad ska man klä på dem egentligen? Känns som att vi provat det mesta och det verkar kvitta hur dyra saker man köper. Händer och fötter blir alltid kalla. Tips på något bra någon??

Här kommer lite härliga bilder.


Full fart ner för backen


Hela gänget


Anna, jag och Fabian


Korvgrillning


Smaskigt tycker Albin


Fabian funderar


Jag och Fabbe


Anders och smågrabbarna

♥ Kram Emelie ♥