måndag 22 augusti 2011

Ny bil??

Idag tänkte jag ta lite hjälp av alla 3-barns föräldrar först och främst, alla andra får mer än gärna oxå hjälpa till med sina åsikter. Vi ska nämligen köpa ny bil men vet inte riktigt vad vi ska ha. Just nu har vi en opel vectra som vi faktiskt är jättenöjda med. Den är verkligen stor och rymlig och det får plats 3 bilbarnstolar i baksätet och två vagnar bredvid varandra i bagagen. Problemet är att det är en diesel och kostar oss över 8000 kr om året i skatt medans en bensinare kostar ca 2000 per år. Just nu är ju dieselpriset uppe i nästan samma som bensinen och vi kör inte så mycket så att den lilla skillnaden på vad bilen drar gör att vi tjänar på diesel längre. Så därför är det bytesdax och jag tänkte fråga vad ni där ute med 3 barn har för bilar. Kravet är alltså att det ska gå in 3 bilstolar i baksätet och att bagagen ska vara stor och sen ska den självklart se bra ut och vara skön att köra. Uppfällbara extrasäten skulle helt klart vara ett plus oxå. Kom igen nu och hjälp till ;)


Vi är lite inne på en opel igen så kanske någon utav dessa modeller

Zafira

Insignia

Någon annan som har det??

4 kommentarer:

imbra sa...

Hej Emelie! Ni har inte funderat över en miljöbil? En flexifuel? Då kan ni välja mellan bensin eller etanol (just nu tjänar man på att tanka etanol 9.75kr/l, även om den drar lite mer). Skatten blir ju otroligt mkt lägre, och att vara snäll mot miljön skadar ju inte ;) Lycka till!

Anonym sa...

Vi har en Toyota avensis verso, den har tre separata säten i baksätet och två extrasäten bak. Blir alltså sjusitsig om man vill. Annars så är Ford s-Max snygga tycker jag!

Tina sa...

Har två vänner som båda har tre barn och dom har båda precis köpt en Ford S Max (oberoende av varandra, dom känner inte varandra).
Den ena tjejen sa att det var den bästa bilen hon någonsin kört...!!!
Kan ju vara värt att kolla upp!! =)

Anonym sa...

Hej! Jag har 3 barn och vi har en Volvo V70 och bilstolarna får plats + att det finns inbyggda sittkuddar så våran 7-åring behöver ingen stol utan bara att fälla upp sittkudden . Stort bagageeutrymme är det ochså . Hade en Opel Insignia i somras och den var ingen höjdare i bagageutrymmet , det bar jättelitet och skulle du nå det som är längst in måste man nästan klättra in i bilen för att få fram det,plus att man alltid blir lortig på byxorna för att man kom åt bilen hela tiden när man skulle plocka ur något,dock en superhärlig bil att köra !!!