måndag 8 augusti 2011

Semester dag 1, 2, & 3

Hej på er efter ett långt uppehåll :) 
Nu är familjen tajkon hemma igen efter 10 dagars kuska-runt-i-bilen-semester. Vi har haft det superbra! Jag tänkte att jag skulle ta dag för dag och berätta vad vi haft för oss så vi börjar såklart med

Dag 1
Vi proppade bil och takbox full och gav oss iväg på förmiddagen. I Örebro stannade vi och lunchade på McDonalds och sen åkte vi ca 2 ½ timme till ner till Eksjö. Vi bodde hemma hos min morbror, som just då var i Thailand, så vi hade hela huset för oss själva. Vi gjorde oss hemmastadda och sen åkte vi iväg och köpte hämtpizza och godis och hade en lugn kväll framför tv:n.

Dag 2
Vi vaknade till duggregn. Inte alls vädret vi beställt då vi skulle åka vidare till Astrid Lindgrens värld. Men vi packade ihop och åkte med hopp om att vädret skulle vara liiite bättre några mil längre bort. I Vimmerby möttes vi av en störtskur så vi fick sitta kvar i bilen på pakeringen en halvtimme innan vi ens kunde kliva ur. Sen hade vi faktiskt en timmes (nästan) uppehåll då vi hann med en hel del och barnen tyckte det var riktigt kul. Bäst var helt klart Ronja Rövardotter där man fick gå in i Mattisborgen och sen var det en riktigt bra teater där med mycket sång och barnen satt som ljus och tittade. Vi hann med några figurer till och sen kom det ännu en störtskur och då passade vi på att äta lunch. Regnet vägrade ge sig, vi var helt genomblöt och frös och teatrarna blev inställda så efter 2 ½ timme så gav vi upp och knölade in hela dyngsura familjen och vagnen i bilen och åkte ner till min mormor i Kalmar.
(eftersom det regnade så mycket så blev det tyvär inte ett enda kort taget på Astrid Lindgrens värld)

Dag 3
På söndagsmorgonen vaknade vi i ett soligt Kalmar så vi bestämde oss för att åka upp till Borgholm på Öland. Vi strosade på stan, åt lunch, kikade i mysiga butiker och tittade på båtar och åt glass i hamnen.
Efter stan åkte vi till stranden, men där blåste det isande kallt så det blev lite lek i sanden och i lekparken
och sen åkte vi tillbaka till Kalmar.
På kvällen gick vi ner till bryggan och håvade fisk och Anders och Fabian badade från bryggan.
Fortsättning följer :)

Inga kommentarer: