torsdag 6 november 2008

Göstas gratäng

I vårat hus har vi världens idétorka när det gäller mat just nu, eller det har vi alltid men nu är det värre än någonsin. Känns som att vi äter köttfärsås och kyckling JÄMT. Tycker det är så himla svårt att komma på bra mat som hela familjen tycker om, som går hyfsat snabbt och lätt att laga och som går att ha i matlåda oxå. Anders har med sig matlåda till jobbet varje dag och han gillar inte att värma precis vad som helst. T.ex inte pommes frites, tacos mm. Så vi måste anpassa matlagningen lite efter det oxå. Hittade i alla fall ett recept på min svägerskas blogg här om dagen. Göstas gratäng hette de och såg riktigt gott och rätt så lätt ut så vi provade det i går kväll. Och det var faktiskt jättegott. Alla åt. Perfekt! Så därför tänkte jag tipsa vidare om denna goda gratäng till alla andra som har lite dålig matfantasi.



Lägg skivad potatis i en form. Häll över matgrädde och krydda med salt. In i ugnen i ca 30 minuter (tills potatisen är mjuk) i 225°.
Stek köttfärs med gul lök, vitlök, chilisås, soya, salt och peppar och fördela över potatisen. Lägg tomatskivor över hela gratängen och toppa med riven ost. Och sedan in med det i ugnen i ca 10 minuter till.

KLART!!

Kram kram!!

Inga kommentarer: